Doneer aan TPO
 

Oud-president Peru geeft zichzelf nekschot, sterft

Zou worden gearresteerd wegens verdenking omkoping

Door: , 17:39, 17 april 2019

Zou worden gearresteerd wegens verdenking omkoping

De vroegere president van Peru Alan García heeft zichzelf door de nek of hoofd geschoten toen de politie bij zijn huis in Lima arriveerde om hem te arresteren in een onderzoek naar omkoping. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht waar hij korte tijd later overleed.

García was twee keer president van Peru: van 1985 tot 1990 en van 2006 tot 2011. Hij was tientallen jaren leider van de links-populistische partij APRA.

De arrestatie van García zou te maken hebben met het grote corruptieonderzoek naar het Braziliaanse concern Odebrecht. Hij stond al langer in het vizier van de onderzoekers die de handel en wandel van het concern Odebrecht bekijken. Het bedrijf gaf in 2016 toe dat het lucratieve contracten in de regio had bemachtigd middels omkoping.

Anp

 
Tags:
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)

BetaallinkOf doneer direct een bedrag via deze betaallink

Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace