Doneer aan TPO
 

Video – Ronald van Raak (SP) sloopt D66-plan voor Europese FBI

'Dit is een krankzinnig plan' - Rest van Tweede Kamer voelt ook niets voor D66-luchtballon

Door: , 16:12, 17 april 2019
Ronald van Raak (SP) (Screenshot Tweede Kamer)

'Dit is een krankzinnig plan' - Rest van Tweede Kamer voelt ook niets voor D66-luchtballon

De Europese Unie moet een eigen FBI krijgen, vindt D66. Europol moet een volwaardige Europese politiedienst worden die zelf kan verhoren, huizen kan doorzoeken of arrestaties verrichten, als het aan de regeringspartij ligt. SP Kamerlid Ronald van Raak ziet woensdag tijdens een debat over de kwestie veel haken en ogen en concludeert dat D66 pleit voor: ‘een Europese politie die niet wordt aangestuurd door de Nederlandse politie, die niet wordt aangestuurd door de minister en niet wordt gecontroleerd door ons eigen parlement’. Van Raak wijst er bovendien op dat er middels Europol al in Europees verband wordt samengewerkt door soevereine landen. Tweede Kamerlid Monica den Boer (D66) komt er vervolgens niet helemaal uit en blijft zichzelf herhalen. De rest van de Tweede Kamer is ook tegen; alleen PvdA en GroenLinks hielden zich op de vlakte.

 

 
 
 
 

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace