Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan Zihni Özdil

19-04-2019 09:01

Naar Buiten - Inrichten

Beste Zihni,

Thierry Baudet lachte gisteren de mensen uit die het malle Zweedse pubertje Gretha Thunberg serieus nemen als boegbeeld van de klimaatsekte.

Zoals de Tweede Kamerfractie van GroenLinks, waarvan jij, als dank voor het ghostwriten van de boeken van Jesse Klaver, deel uitmaakt.

Baudet twitterde naar aanleiding van een optreden van het meisje in het Europees Parlement, waarin het haar bíjna lukte echte tranen te forceren: “Haha. Dat dit vroegrijpe Alice Miller-syndroom mag “speechen” in het Europees Parlement is de ultieme illustratie v/h failliet van de huidige elites. Laten we de kneuzen die meejanken met dit narcistisch pubertijdsperikel vervangen en verslaan.”

Niet lief, van Thierry.

Nog veel fouter zijn de ouders van dat kind én alle politici die haar inzetten voor hun politieke agenda.

Dus ik was het wel met Baudet eens en twitterde naar aanleiding van de ophef op links (en bij coming VVD-star Haitske van de Linde): “Had Thierry Baudet die gehersenspoelde mascotte van de klimaatsekte niet mogen beledigen? Flikker toch op, stelletje moraalridders.”

Je hebt er een nachtje over geslapen en sloeg vanochtend kéihard terug: “Goh. De zelfbenoemde “buttkicker” Jan Dijkgraaf houdt niet van “moraalridders” die het sneu vinden dat een 35-jarige vent een veertienjarig meisje uitscheldt.”

 

Oei.

Die moest ik even verwerken hoor, Zihni.

Nadat ik uitgehuild was, dook ik even in mijn geheugen en vond op het gebied van kindermisbruik twee belangwekkende zaken.

Ten eerste natuurlijk de affaire rond de nummer 2 op jullie kandidatenlijst voor de Eerste Kamer, Farah Karimi. Die was als directeur van Oxfam op de hoogte van seksueel misbruik van kinderen door Oxfam-medewerkers en besloot mee te werken aan het in de doofpot houden van dat laaghartige optreden van haar collega’s. Ook jouw collega-Tweede Kamerlid Tom van der Lee speelde daarin nog een belangrijke bijrol.

En wat te denken van die woordvoerder van de Tweede Kamer-fractie van GroenLinks die een stagiaire aanrandde? En die, toen hij zei dat hij daar spijt van had, een tweede kans kreeg van Jesse Klaver? En die pas ontslagen werd toen de stagiaire naar De Telegraaf stapte en de MeToo-zaak GroenLinks publicitaire schade toebracht?

Nu snap ik het, Zihni, waarom iemand die bij zo’n partij vol ransapen hoort geestelijk misbruik van een 16-jarig meisje met Asperger en inhalige ouders helemaal prima vindt.

Maar ik denk daar dus anders over.

En nu terug in je mand, jij ;-)

Groetjes!

JanD