Doneer aan TPO
 

Handgranaat Amsterdam gericht tegen moskeebestuurder die geen dodengebed wilde voor omgekomen ISIS-terroriste

Ali Bouakili al eerder bedreigd

Door: , 17:54, 19 april 2019
In een pand aan de Eerste Coehoornstraat in Amsterdam is een handgranaat gevonden. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onderzoekt de situatie. De politie heeft de nabijgelegen Czaar Peterstraat afgezet. ANP GINOPRESS

Ali Bouakili al eerder bedreigd

De handgranaat die vrijdagochtend in Amsterdam-Oost is gevonden, zat vastgetaped aan de brievenbus van een moskeebestuurder die al eerder werd bedreigd. Dat meldt De Telegraaf. De politie wil dat niet bevestigen.

Dossier – Bilal L., de door de Stopera ingehuurde jongerenwerker die radicaliseerde

Ali Bouakili werd eind vorig jaar bedreigd omdat hij niet wilde dat er in de Amsterdamse Nasr-moskee een dodengebed zou worden uitgesproken voor een gesneuvelde Syriëgangster en haar kind. Het ging om Sarah L., de zus van oud-Hofstadgroeplid en jongerenwerker Bilal L. Er circuleerde een dreigvideo waarop de naam van Bouakili was te zien met een kalasjnikov, een handgranaat en de kreet ’qadimoen’, ’we komen eraan’.

Bouakili is in Marokko. Hij bevestigt dat hij op het adres in Amsterdam woont en zegt dat hij ’aangeslagen’ is door het bericht.

ANP

 
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)

BetaallinkOf doneer direct een bedrag via deze betaallink

Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace