Doneer aan TPO
 

Klimaatdrammers lijmen zich vast bij ingang Shell, willen ingang ‘bezetten’

De klimaatterreur neemt nu pathologische vormen aan, drammers gebruiken nepbloed en bodybags

Door: , 11:00, 19 april 2019
Leden van dezelfde extremistische dramgroep in Parijs. - Thomas SAMSON / AFP

De klimaatterreur neemt nu pathologische vormen aan, drammers gebruiken nepbloed en bodybags

Enkele tientallen klimaatactivisten demonstreren vrijdagochtend bij het hoofdkantoor van Shell in Den Haag. Een deel van de groep heeft zichzelf vastgelijmd aan de deuren bij de ingang. Op de ramen zijn leuzen geschreven, op de grond liggen mensen in bodybags en op de trappen ligt nepbloed. “We willen de ingang voor langere tijd bezet houden”, zegt een woordvoerder van de demonstranten.

De politie is met de groep in gesprek, maar kan nog niet zeggen hoe het verder gaat. De demonstranten noemen zichzelf Extinction Rebellion (XR), naar een Britse actiegroep die de afgelopen week protestacties in Londen heeft gehouden.

(ANP)

 
 
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace