Opinie

Communistische P&C-miljonair wil graag ‘verzet’ tegen Baudet, want ‘fascisme’ en Godwins

20-04-2019 17:24

“Waar wachten we op? (Ik richt me nu tot degenen die nog aarzelen, die zich onzichtbaar denken, machteloos, die in een uiterst geval hopen zich achter hun huidskleur te kunnen verbergen, wat staat er ook op het spel, ook dit gaat weer over, waarom moet ik me schuldig voelen, het gaat toch goed, ik stem wel D66 of geef de PvdA nog één kans, zo erg is Rutte trouwens niet, hij houdt figuren als Baudet tegen, vroeger had je niet van dit soort problemen, et cetera.)

Wachten we tot onze politici een uniform aantrekken? Tot ze hun vierkante plaksnorren opplakken en allemaal met hun rechterarm omhoog gaan staan?

Wat is er nog nodig? Boekverbrandingen? Gebiedsverboden voor bepaalde bevolkingsgroepen? De vervolging van kunstenaars en journalisten? Hoeveel aansporing hebben we nodig voordat we in verzet komen? Bubbels bestaan niet, ze zijn de zoveelste zelfbedwelmende truc voor het laffe geweten. Er bestaan machtsverschillen en standsverschillen, die klinken inderdaad lang niet zo onschadelijk.

Dus wat is er aan de hand? Waarom lijken we eerst helemaal zeker te moeten weten of iemand een fascist/racist/seksist is? Durven we niet te beseffen dat dergelijke vragen hun luxe verraden, dat deze benamingen in fascistische/racistische/seksistische samenlevingen pleonastisch zijn?”

In Vrij Nederland hebben ze maar weer eens een podium gegeven aan Gustaaf Peek. Dat is een “schrijver” die vooral heel veel tijd over heeft om te “schrijven” aangezien hij miljoenen heeft geërfd van zijn familie, die van de bekende kledingverkoopketen Peek & Cloppenburg (zijn familie is dus schathemeltje rijk geworden dankzij het uitknijpen van arbeiders in een kapitalistisch systeem, met als fijn voordeel dat kleine Gustaafje nu zelf nooit meer hoeft te arbeiden voor geld, wel zo makkelijk als je het over ‘gelijkheid’ en ‘solidariteit’ wilt hebben).

Als dank voor het kapitalisme waardoor hij nu de hele dag kan “schrijven”, en nooit meer vroeg op hoeft, is Gustaaf communist geworden.

Dat het communisme meer dan 100 miljoen doden heeft opgeleverd en alles behalve eerlijk was, is voor Gustaaf geen enkel probleem: dat waren natuurlijk ‘de verkeerde soort’ communismes, die ‘verkeerd zijn uitgevoerd’. Daarom ‘moeten we het communisme een nieuwe kans geven’, ongetwijfeld met dit keer Gustaaf als Grote Roerganger want dan zul je zien dat het communisme inderdaad leuk paradijselijk kan zijn en dat de impliciete noodzaak tot vernietiging en dictatuur, zoals netjes beschreven in het Communistisch Manifest van Marx en Engels, weliswaar noodzakelijk blijft maar ‘beperkt’ kan blijven tot slechts wat mysterieuze verdwijningen hier en daar en af en toe wat kleine maar doeltreffende zuiveringen, omdat iedereen wel snapt dat je zonder het breken van eieren geen omelet kunt maken.

Zelf noemt Gustaaf, de miljonair, het propageren van zo’n onvoorstelbaar kwaadaardige dictatoriale ideologie die zo onvoorstelbaar veel slachtoffers heeft gemaakt dat het nazisme er bij verbleekt doodleuk en zonder ironie ‘verzet!’.

Honderduizenden naar de goelag, totalitaire staten, marteling en moord, brute onderdrukking, hongersnood, totaalvernietiging en een kleine elite die alles bezit onder het motto ‘gelijkheid’: ‘Verzet!’.

Laat dit even op je inwerken.

Helaas voor Gustaaf zijn de tijden waarin miljonairs die zichzelf ‘denker’ en ‘schrijver’ noemen hele volksmassa’s met zich mee kunnen krijgen al lang verleden tijd, dus ondanks zijn oproepen tot ‘verzet’ werd er geen winterpaleis bestormd en kwam het bolsjewistische raderwerk niet in beweging.

Sterker nog, Thierry Baudet won zetels. Kennelijk moeten al die volksmassa’s wél gewoon werken voor hun geld en stemmen ze daarom liever op iemand die wél wat kan betekenen voor de samenleving. Een harde klap natuurlijk voor Gustaaf ‘maar ik heb het godverdomme toch opgeschreven waarom luistert dat plebs niet gewoon’ Peek. Daar ging zijn droom van een ‘eerlijke’ en ‘gelijke’ maatschappij (waarin hij in een net iets grotere auto kan rijden en hij in een net iets groter huis kan wonen en net iets meer te eten heeft omdat iedereen even gelijk is maar anderen net iets meer gelijk).

Dus moet Baudet dan maar kapot. En opnieuw heet dit doodleuk en zonder ironie ‘verzet’.

Dit keer heeft Gustaaf ‘een extra belasting op erfenissen vind ik zelf dan weer minder solidair maar dat is persoonlijk’ Peek geeneens een 100 miljoen doden veroorzakende ideologie nodig, maar is een ideologie van 6 miljoen doden al voldoende: Baudet is eigenlijk een fascist en als we nu niet doen wat Gustaaf ‘ik woon niet in Harderwijk en loop geen marathons maar verder begrijp ik de vergelijking best wel een beetje’ Peek zegt en niet in ‘verzet’ komen dan heeft straks iedereen een bloksnor en loopt in bruin uniform (van Peek & Cloppenburg, red) rond op zoek naar boeken om te verbranden (moet jij eens raden wiens boeken als eerste op de brandstapel gaan, Peek, pik.)

Niet dat iemand Vrij Nederland (een ‘verzetsblad’, lol) leest. Of dat iemand de boeken van Gustaaf ‘ja ik moest toch wat met mijn tijd’ Peek leest. Laat staan dat Volkert and friends zich hierdoor geroepen zullen voelen gewapenderhand naar het Mediapark te gaan om daar actief in ‘verzet’ te komen (de vorige keer moest het eerst netjes door de hoofdredacteur van NRC Handelsblad op print worden aangevraagd).

Maar je gaat je toch wel een beetje afvragen of de AIVD af en toe meeleest met dit soort te rijke ‘denkers’ en ‘schrijvers’ die onophoudelijk tot ‘verzet’ oproepen en alle tijd en geld van de wereld hebben om hun verzetsfantasietjes vorm te geven.

We weten tenslotte allemaal hoe gevaarlijk mislukte kunstenaars kunnen worden als ze maar genoeg gefrustreerd raken.

Gustaaf Peek