Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan de Nederlandse politici

23-04-2019 09:01

Beste politici,

Ze zeggen weleens dat de opkomst van partijen als eerst de PVV en nu FvD veroorzaakt wordt doordat jullie allemaal eenheidsworst geworden zijn.

Als we een pondje Mark Rutte met een snufje Sybrand Buma, een stukje Rob Jetten en een snipper Gert-Jan Segers in een pan gooien en door elkaar roeren, komt er na een uurtje sudderen een Jesse Klaver uit. En om de smaak wat te neutraliseren, voegen we een theelepel Lodewijk Asscher toe. Vanuit Brussel flikkert Jean-Claude Juncker er vervolgens nog een borrelglaasje gin bij en controleert Frans Timmermans of het gerecht wel de goedkeuring kan wegdragen van Mutti Merkel en toyboy Macron.

Met de aanslagen in Sri Lanka zagen we het weer in jullie tweets.

Bij niemand speelt de islam een rol.

Bij iedereen heten christenen opeens ‘Easter worshippers’.

En o, o, o, wat leven jullie allemaal ontzettend mee met de slachtoffers.

Kap daar nou eens mee. Wees een origineel en wees eens eerlijk!

Al zou maar één van jullie, bijvoorbeeld Buma of Segers, zondag gewoon getwitterd hebben: “Vreselijk voor de slachtoffers en nabestaanden van de onschuldige christenen die in Sri Lanka werden afgeslacht door die tyfusmoslims.” (‘Tyfus’ desgewenst te vervangen door ‘nare’)

Of, Jesse Klaver: “Heel erg allemaal voor die mensen, maar ik zit lekker met mijn kinderen aan de paasbrunch en straks komt de Volkskrant me fotograferen voor de Europese Verkiezingen-special, terwijl ik een schroef vast draai. Moet dat links- of rechtsom? #dtv”

Of de RVD, op Ruttes Twitter-account: “Namens Mark Rutte, die met Jort een stukje varen is, hebben wij ff de ambassadeur geïnstrueerd dat ze vooral het toerisme op gang moet houden.”

Of, Rob Jetten: “We hebben er in de fractie uitgebreid over gesproken en de fractie is unaniem van mening dat er een VN-verdrag moet komen waarin iedereen automatisch orgaandonor is, tenzij die persoon expliciet toestemming weigert, want Pia had toch weer dik 290 levers kunnen scoren.”

Of, Klaas Dijkhoff: “Bommetjes. Harde knal. Ja, dus? Niet fijn. Botsing met trein doet ook pijn. En nu?”

Maar nee, jullie kiezen voor eenheidsworst.

Platgeslagen PR-praat.

En iedereen die het leest, die snapt: ze liggen er werkelijk geen minuut van wakker, die politici. Sterker: geen secónde.

Nou ja, behalve Pia Dijkstra dan.

Groet,

JanD