Politiek

Geert Wilders: Geen twijfel dat Dion Graus bij zijn moeder in Heerlen woont

23-04-2019 14:37

PVV-leider Geert Wilders heeft naar eigen zeggen geen reden om te twijfelen aan zijn partijgenoot Dion Graus. EenVandaag meldt dat het PVV-Kamerlid onterecht een verblijfsvergoeding krijgt. Graus woont naar eigen zeggen bij zijn moeder in Heerlen, maar zou nooit op het adres daar worden gezien.

Lees ook – Dossier Dion Graus

“Hij zegt van niet, en ik geloof hem’’, zegt Wilders over de berichten. “Ik heb geen enkele aanleiding om te twijfelen aan zijn woorden dat hij daar wel woont en verblijft.’’

Tweede Kamerleden krijgen bovenop hun salaris een vergoeding voor verblijfskosten in Den Haag. Hoe verder een Kamerlid van het Binnenhof woont, hoe hoger die vergoeding. Kamerleden die op meer dan 150 kilometer van Den Haag ingeschreven staan, krijgen een extra jaarvergoeding van ruim 24.000 euro.

Ook Graus int dat bedrag, omdat hij zegt dat hij bij zijn moeder in Heerlen woont. Maar uit onderzoek blijkt dat Graus nauwelijks op zijn officiële adres in Heerlen verblijft.

Graus huurt namelijk sinds 2007 een appartement in Leidschendam-Voorburg, op zo’n 11 kilometer afstand van de Tweede Kamer. Een bewoner van het appartementencomplex bevestigt dat de PVV’er in haar flat woont en dat hij daar vaak vertoeft.

Het Kamerlid zegt in een reactie tegen de Volkskrant dat zijn veiligheid in het geding is. “Ik kan niet alles zeggen tegen u. Ik ben de rechterhand van een van de zwaarst beveiligde mensen in Europa.”

Graus zegt een onderzoek naar zijn onkosten te verwelkomen. “Heel graag. Als ik ooit hier wegga, wil ik het eervol doen.”

ANP/TPO