Politiek

Henk Otten weg als penningmeester Forum voor Democratie

23-04-2019 15:14

Henk Otten is niet langer penningmeester van Forum voor Democratie (FvD). Dat bevestigt hij aan FD. Wel blijft hij lid van het partijbestuur. “Ik wil mij volledig kunnen focussen op het werk in de Eerste Kamer”, zegt hij tegen de krant. Het vertrek heeft naar eigen zeggen niets van doen met het interview in NRC Handelsblad waarin Otten kritiek uit op voorman Thierry Baudet. Zijn besluit stond al vast vóór het gesprek met de krant.

Lees ook – Thierry Baudet ‘verrast’ door kritiek Henk Otten

Het partijbestuur werd vorige week uitgebreid met drie adviseurs zonder stemrecht. Twee van hen zullen zich toeleggen op de financiën van de partij.

Otten, die aan de wieg stond van FvD en vanaf volgende maand de grootste fractie in de Eerste Kamer aanvoert, stoort zich aan Baudets hang naar identiteitspolitiek en met Latijn doorspekte ondergangsretoriek. Het moet nuchterder, zakelijker en oplossingsgerichter, zei hij dit weekeinde in een interview met NRC Handelsblad. Baudets overwinningsrede op de avond van de Provinciale Statenverkiezingen, waarin hij volgens criticasters aanschurkte tegen blanke nationalisten, stond Otten dan ook niet aan.