Marketing

Deze bonusquote bewijst dat je leven waardeloos is zonder TPO+-abonnement

25-04-2019 14:46

De uil van Minerva in boreale glijvlucht.

“De chronoprovinciaal is als de boer die niet eet wat hij niet kent. Wat hij kent is wat van nu is. Kijkend naar de menigten uit vroeger tijden die op hem afkomen zodra hij een boekwinkel, een concertgebouw of een universiteit betreedt reageert hij met schrik. Wat moeten die vreemde snuiters uit verre tijden van hem? Hun eten is vreemd (geen quinoa), ze ruiken raar (de vanillegeur van oud papier) en ze klinken merkwaardig: geen stampende beats, geen atonale klanken maar melodie en harmonie, niet met computers maar met instrumenten van hout met snaren en bovenal, ze praten raar. Ze gebruiken woorden als ‘blank’; hun zinnen beslaan soms wel een halve bladzijde; ze doen een beroep op talen als Frans en Latijn waarvan niemand meer een woord begrijpt en het ergste van alles, ze zeggen dingen als ‘zoals iedereen weet schreef Beethoven negen symfonieën’.

De chronoprovinciaal is niet ontsproten aan mijn verbeelding. Hij bestuurt de NPO. Hij zit in het parlement. Hij oreert bij M en De Wereld Draait Door. Hij werkt bij Radio 4. Hij is decaan van een letterenfaculteit. Hij schrijft voor een kwaliteitskrant. De chronoprovinciaal is niet per se iemand die nooit een boek leest. Het probleem is juist dat het boek hem niet leest.”

Dit! Dit! Dit!

En nog veeeeeeeeeeeeeeeel meer kunt u voortaan onbeperkt lezen op een volledig reclamebannervrije site voor (vanaf) slechts 40 euro per jaar, inclusief 21% BTW!.

Dat is dus een luizige 3,33 euro per maand voor al die unieke, originele, treffende, realistische, zuivere en immer ware maar beslist nooit politiek-correcte artikelen van onder anderen: Sietske Bergsma, Sjoerd van Hoorn, Henk-Jan Prosman, Hans van Willigenburg, Bert Brussen, Jurriaan Maessen, Bas Paterrnotte, Gemme Burger, and more to come.

Zeg geen nee tegen jezelf, zeg ja tegen wat je écht wilt: een TPO+-abonnement.

TPO+