Politiek

FvD: Onderzoek ingesteld naar ‘alle betalingen’ door penningmeester Henk Otten

25-04-2019 19:57

Lees ook –  Theo Hiddema (FvD) – Henk Otten (FvD) moet uit partijbestuur – Of hij senator wil worden is aan hem

Er loopt een onderzoek naar alle betalingen die Henk Otten als penningmeester van Forum voor Democratie (FvD) dit jaar heeft gedaan. Dat meldt de partij donderdag in een communiqué. Eerder die dag bleek dat Otten aan zichzelf als penningmeester zonder medeweten en toestemming van de andere FvD-bestuurders een bonus van 30.000 euro uitkeerde. FvD in de verklaring: “Er is een onderzoek opgestart naar alle betalingen dit jaar (dit onderzoek loopt nog).” Volgens de partij is de positie van haar medeoprichter in het partijbestuur onhoudbaar na ‘een greep uit de kas’. Otten is de toegang tot de bank ontzegd en zijn machtiging om betalingen te verrichten ontnomen.

“Vasthouden aan een plek binnen een bestuur waarin het vertrouwen is opgezegd, is een doodlopende weg.”

Het is volstrekt onacceptabel dat een penningmeester een dergelijke actie op eigen houtje onderneemt, vindt de partij. Otten betaalde het bedrag terug maar moet dus wel stoppen als penningmeester.

Het bestuur kan Otten niet ontslaan en hijzelf weigert tot nu toe op te stappen, meldt de partij verder. “Totdat dit publiek werd, poogden we de affaire intern op te lossen en hem de eer aan zichzelf te laten houden – maar nu is dat helaas niet langer mogelijk.”

Lees ook – Dossier Henk Otten