Politiek

Theo Hiddema (FvD): Henk Otten (FvD) moet uit partijbestuur – Of hij senator wil worden is aan hem

25-04-2019 17:39

Wat Theo Hiddema betreft moet Henk Otten uit het partijbestuur. Dat zei het FvD-Kamerlid donderdag in de Tweede Kamer. Hij bevestigde de berichtgeving dat Otten een geldbedrag van de partij naar zichzelf heeft overgemaakt. Partijleider Thierry Baudet ontbrak wegens een ‘voedselvergiftiging’. Otten is lid van het partijbestuur en beoogd fractievoorzitter van de partij in de Eerste Kamer.

Update – Verklaring van Forum voor Democratie waarin de partij Otten oproept om nou echt op te stappen

“Forum voor Democratie doet nogmaals een oproep aan Henk Otten om af te treden als bestuurslid. Vasthouden aan een plek binnen een bestuur waarin het vertrouwen is opgezegd, is een doodlopende weg. Een bestuur moet kunnen besturen. Juist in een sterk groeiende organisatie.”

Update – Theo Hiddema taking care of business, gaat zieke Thierry Baudet uit bed halen

Otten geldt als de grote man naast partijleider Thierry Baudet.

“Er blijft altijd iets hangen”, aldus Hiddema. Hij bevestigde de berichtgeving dat Otten een geldbedrag van de partij naar zichzelf heeft overgemaakt: “We hebben dat geprobeerd stil te houden omwille van de reputatie van Otten.” Het bestuur maakte bezwaar tegen de overboeking, waarop Otten het geld terugstortte.

Hiddema is bereid als ‘informateur’ op te treden tussen Baudet en Otten als die moeten samenwerken als leiders van de FvD-fracties in de beide Kamers.