Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan Henk Otten

26-04-2019 09:01

Elektronica Deals 2019

Beste meneer Otten,

Het enige lichtpuntje dat ik gisteren heb kunnen ontwaren in wat over een jaar of wat ‘de affaire-Otten’ gaat heten, is dat de ware aard van de VVD weer naar boven kwam.

De partij die tot voor kort werd geleid door Henry Keizer, de VVD-voorzitter die bij De Facultatieve stal van de lijken, gooide er via social media een overstapservice-bericht uit voor FvD-leden.

Best grappig.

En in de “vuile en vunzige wereld die de politiek is” (citaat van Alexander Pechtold) nog wel begrijpelijk ook.

Suggereren dat anderen corrupt zijn, leidt immers de aandacht af van je eigen corruptie.

We weten allemaal dat de VVD al jaren de lijst van partijen met de meeste integriteitsschandalen aanvoert die de keurige Volkskrant door de nog veel keuriger onderzoeksjournalist Bart de Koning laat opstellen.

Sowieso is de VVD dus de laatste partij die íets mag zeggen van uw vermeende ‘greep in de kas’.

Ik wed dat wat u deed met die factuur van 25.000 euro (excl. BTW) formeel-juridisch volstrekt legaal was. Ik durf zelfs te zeggen: begrijpelijk, na alles wat uw creditcard de afgelopen jaren voor Thierry Baudet en diens partij had betekend. Het was alleen rete onhandig, omdat het u kwetsbaar maakte in het geval er een rekening te vereffenen was.

Enfin, dat hoef ik u na de afgelopen dagen niet uit te leggen.

Met de kennis van nu had u Thierry Baudet ongetwijfeld gevraagd om eerst een paraaf onder uw factuur te zetten voor u ‘m betaalde en Thierry zou vol overtuiging hebben getekend en alles zou nog pais en vree zijn geweest.

Shit happened.

Maar terug naar het echte gajes, de VVD.

Gisteren deed de rechter uitspraak in het kort geding dat VVD-senator Anne-Will Duthler had aangespannen tegen het tijdschrift Quote en de geweldige onderzoeksjournalisten Kim van Keken en Dieuwertje Kuijpers.

De dames hadden in het blad haarfijn geanalyseerd dat Anne-Wil Duthler, die al twaalf jaar namens de VVD in de Eerste Kamer zit, er tamelijk onethisch gedrag op nahoudt. Het was al bekend dat VVD-senator Anne-Wil Duthler in de Eerste Kamer gewoon mee stemde over zaken waar de BV’s van haar en haar man belang hadden. Daar werd nu aan toegevoegd dat ze, in tegenstelling tot wat ze beweerde, gewoon nog wel werkte voor die bedrijven. En ook daarin de grenzen van het betamelijke overschreed, bijvoorbeeld door keurige rekeningen van keurige MKB’ers te laat, slechts gedeeltelijk of helemaal niet te betalen.

Advocaat Anne-Wil Duthler, die eiseres Anne-Wil Duthler bij het kort geding vertegenwoordigde, vond dat Quote dat allemaal moest rectificeren. Bovendien plaatste ze tussen kort geding en uitspraak nog een blog op één van de websites van één van haar bedrijven. Daarin pleitte VVD-senator Anne-Wil Duthler ervoor om een einde te maken aan de journalistieke vrijheid om meteen over rechtszaken te publiceren, omdat dat mensen zoals VVD-senator Anne-Wil Duthler in de publieke opinie op achterstand zou zetten.

Ofwel: bovenop het dubbele petten-verhaal en het onfatsoenlijk zaken doen-verhaal kwam nog even een persbreidel-verhaal. Als stuitende arrogantie een gezicht heeft, dan is het het verongelijkte smoelwerk van VVD-senator Anne-Wil Duthler.

Een mevrouw tegen wie de VVD pas ná de Quote-publicatie éindelijk een integriteitsonderzoek begon, terwijl dat dubbele petten-verhaal bepaald niet van gisteren is. Een onderzoek dat de VVD pas afrondt nadat VVD-senator Anne-Wil Duthler binnenkort uit de Eerste Kamer is vertrokken.

Laat het op de lange baan schuiven van integriteitskwesties maar aan de VVD over.

Aan de VVD wel…

Lang verhaal kort: VVD-senator Anne-Wil Duthler ging er gisteren met boter en suiker in. De rechter gaf haar op alle punten ongelijk. De dames Van Keken en Kuijpers hadden in Quote voldoende aangetoond dat Anne-Wil Duthler een ereplaats verdient in de toch al imposante rij van VVD’ers die een integriteitsprobleem hebben.

Sneeuwde dus volledig onder in het nieuws van ‘de affaire-Otten’.

Daar namen ze bij de VVD niet alleen een borrel op.

Ze hadden ook nog de brutaliteit om die overstapservice voor FvD-leden online te zetten.

En om hun schaamteloosheid compleet te maken, stuurden ze Jan Driessen, al jaren de informele mannetjesmaker van Mark Rutte, naar de talkshow ‘Dit is M’ om daar doodleuk te verkondigen dat Forum voor Democratie nu echt op sterven na dood is. Door wat er gisteren met u gebeurde én doordat Theo Hiddema (net als PVV’er Dion Graus) ten onrechte een kwart miljoen euro (!) aan onkostenvergoeding zou hebben geïncasseerd.

In het geval van Hiddema was dat kwart miljoen trouwens hooguit 14.000 euro, maar dit geeft even aan dat de VVD tot in haar diepste haarvaten een criminele organisatie is – als ik dit opzichtige gevalletje smaad en laster door de valse pisnicht Jan Driessen (bekend van de blinde verdediging van vrouwenbeuker Camiel Eurlings, ook al zo’n vriendendienst van ‘m) tenminste ook ‘crimineel’ mag noemen.

U was voor de VVD gisteren de ideale bliksemafleider voor het wandelende integriteitsschandaal Anne-Wil Duthler en de ideale pispaal voor de beroepsmatige leugenaar Jan Driessen.

En vandaag bent u dat in en op de traditionele media uiteraard nog. Want die hebben er meer belang bij om Forum voor Democratie te bashen dan de echte criminelen aan te pakken.

Als ik u tenslotte één tip mag geven: hang uw vuile was nooit buiten.

Ik snap dat u die behoefte heeft, want de politiek ís een vuile en vunzige wereld, ook binnen de partij die u met Thierry Baudet uit de grond stampte. Maar als u ‘het ware verhaal van Hendrik Otten’ naar buiten brengt, wordt daar helemaal niemand beter van.

Behalve de VVD.

En ik neem aan dat Thierry Baudet vast wel van een wijze man op de achtergrond het advies krijgt om dat ‘greep uit de kas’ waarover hij in een persbericht repte even met een breed gebaar recht te zetten.

Zodat u met opgeheven hoofd verder kunt met uw leven.

Een illusie armer, een ervaring rijker.

Het ga u goed!

JanD

PS. En als u niet naar me luistert, dan heb ik nog wel een andere tip voor u