Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan Ed Nijpels

30-04-2019 09:01

Meneer Nijpels,

De directie van ProDemos, de club die bij alle verkiezingen een Kieswijzer in elkaar manipuleert, heeft een misbruikzaak onder de pet willen houden.

Directeur Eddy Habben Jansen drong er volgens de NOS in een mail aan het personeel op aan de kwestie niet in de openbaarheid te brengen. “Dit is iets tussen X en ProDemos”, schreef hij.

Tot gisteren lukte dat ook.

Nu las ik dat de Raad van Toezicht, waarvan u de voorzitter bent (en PvdA’er Elvira Sweet lid, LOL), op de hoogte was van de misbruikzaak én achter het beleid van de directie staat.

Dus ook u vond het maar beter dat de zaak intern werd afgehandeld en de dader, een leidinggevende die seks afdwong met jonge, kwetsbare medewerkers met nul uren-contracten, gewoon bij een volgende werkgever weer zijn gang kan gaan?

Wow.

Dat had ik nou nooit van een integere VVD’er verwacht!

Weet u trouwens of de voorzitter van de Raad van Advies van ProDemos ook op de hoogte is gebracht? Of moet ik dat de heer Weisglas (toevallig ook een VVD’er) zelf even vragen?

Zo mogelijk nog stuitender is de reactie van GroenLinks op deze ranzige affaire.

“GroenLinks-Kamerlid Özütok pleit voor een grondig onderzoek”, meldde de NOS.

Als nou één partij even zijn bek moet houden, dan is het die van de klimaatkoekwausen wel.

Want welke partij stopte nog maar goed een jaar geleden een #metoo-affaire van een persvoorlichter van de Tweede Kamerfractie met een stagiaire in de doofpot? En wilde de persvoorlichter zelfs een tweede kans geven – tot de zaak alsnog in de publiciteit kwam?

En welke partij wordt binnenkort in de Eerste Kamer vertegenwoordigd door een mevrouw die als directeur van Oxfam zweeg toen ze op de hoogte was gesteld van seksueel misbruik van meisjes in door rampen getroffen gebieden door medewerkers van Oxfam?

Laat dat voor u een kleine troost zijn.

U bent niet de enige ransaap.

Groet,

JanD

PS. Me nieuwe nieuwsbrief is uit!