Politiek

Ontslagen voorlichter die stagiaire aanrandde terug bij GroenLinks #Metoo

03-05-2019 10:10

De persvoorlichter die door GroenLinks is ontslagen nadat hij een stagiaire had aangerand heeft een nieuwe baan gekregen bij een wethouder van die partij. Hij is nu de persvoorlichter van voormalig Kamerlid Liesbeth van Tongeren, die tegenwoordig stadsbestuurder is in Den Haag. Dat schrijft de Telegraaf vrijdag.

Lees ook – GroenLinks-fractie wilde aanranding stagiaire door fractiemedewerker onder de pet houden

De bewuste persvoorlichter werd vorig jaar maart door de GroenLinks-fractie in de Tweede Kamer uit zijn functie gezet, nadat een stagiaire in december had gemeld dat ze door hem was aangerand. De twee werkten al eerder nauw samen. Toen Van Tongeren nog in de Tweede Kamer zat, was de persvoorlichter ook al haar woordvoerder.

In een reactie doet de politica net alsof ze niets met de benoemingsprocedure te maken heeft gehad. “De gemeente Den Haag kijkt naar iemands hele cv en de match op de functie. Verder heb ik geen commentaar”, laat ze de krant weten. Navraag bij de gemeente leert echter dat de gemeente wel degelijk meerdere kandidaten heeft geleverd voor de functie. Het was Van Tongeren die de uiteindelijke keuze maakte.

Briefje van Jan – Aan Jesse ‘clusterfuck’ Klaver