Doneer aan TPO
 

Nóg meer verboden in Pyongyang aan de Amstel: nieuw ‘vaarbeleid’, crackdown op bootbezitters

Meer dan 12 mensen in bootje varen = vergunning regelen bij politbureau, alcohol op bootje drinken = verboten

Door: , 21:47, 09 mei 2019

Meer dan 12 mensen in bootje varen = vergunning regelen bij politbureau, alcohol op bootje drinken = verboten

Een meerderheid van de gemeenteraad van Amsterdam heeft ingestemd met het nieuwe vaarbeleid. De aangescherpte regels moeten de toegenomen drukte op het water en overlast voor omwonenden inperken.

Zo wordt het mogelijk een nachtelijk vaarverbod in te stellen en mag er niet meer zonder vergunning met meer dan twaalf opvarenden worden gevaren. Ook verleent de gemeente aan maximaal 550 boten een vergunning voor de passagiersvaart.

De nieuwe regels kwamen er niet zonder slag of stoot. Vanuit de oppositie klonk tijdens de raadsvergadering veel onvrede over de vaarnota, onder meer over de maatregel dat er niet zonder vergunning meer dan twaalf personen op een boot mogen.

De wethouder kreeg ruim twintig moties voor de kiezen met voorstellen tot aanpassingen, die overigens niet allemaal voldoende stemmen kregen. Een van de moties die er wel door kwam, is een verzoek aan het stadsbestuur te onderzoeken of bepaalde delen op het water kunnen worden aangewezen als gebied waar geen alcohol geschonken dan wel gedronken mag worden.

Eerder al kwam er veel kritiek van rederijen en eigenaren van plezierboten. Afgelopen maandag blokkeerden tientallen particuliere botenbezitters de gracht bij de ambtswoning van burgemeester Femke Halsema, uit onvrede met het nieuwe beleid.

Volgens Dijksma zijn de regels nodig om “grip te krijgen op de gracht”. De afgelopen jaren is het er een stuk drukker geworden en is het aantal meldingen van overlast ook flink toegenomen, zei ze.

Het nieuwe vaarbeleid bestaat uit twee delen. Later dit jaar wordt gesproken over op- en afstapplaatsen, ligplaatsen en goederenvervoer op het water.

Anp

 
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)

BetaallinkOf doneer direct een bedrag via deze betaallink

Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace