Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan alle PvdA-vrouwen

11-05-2019 09:01

Lieve dames,

Het moet pijnlijk voor jullie zijn dat de SP nu al een paar dagen het nieuws domineert.

Nota bene met een filmpje waarin jullie ‘Spitzenkandidat’ Frans Timmermans wordt neergezet als een megalomane veelvraat die vanuit Brussel al zakkenvullend neerkijkt op de kiezers, de boerenpummels, die maar niet willen begrijpen dat dat Groot Europeesch Rijk een zegen voor de mensheid is.

Pijnlijk, omdat het zo raak was.

Toch toont de SP eigenlijk nog compassie met jullie voorman.

Want ze vallen ‘m alleen aan op de zaak, niet op de persoon.

Nergens in dat filmpje maken ze duidelijk dat Frans Timmermans ook een intens slecht mens is.

Omdat ik vind dat dat aspect, de ware aard van Frans Timmermans, niet onderbelicht mag blijven, neem ik jullie even mee terug naar de Internationale Vrouwendag van vorig jaar.

Ik schreef toen een briefje aan Frans Timmermans met de volgende tekst:

Beste meneer Timmermans,

Is Yoeri Albrecht van het Amsterdamse debatcentrum De Balie een leugenaar?

Ik vraag dat, omdat hij gisteren een ongelooflijk verhaal vertelde.

Hij zei dat u dolgraag op Internationale Vrouwendag wilde spreken in Amsterdam. Sterker: uw kantoor had hem benaderd met de vraag of De Balie iets wilde organiseren. U wilde uitleggen hoe belangrijk vrouwenrechten zijn. U wilde uitleggen hoezeer de EU zich bezighoudt met vrouwenrechten. U dacht zelf qua locatie niet aan De Balie, want te klein, maar aan Carré. Of de Stadsschouwburg. U was namelijk echt betrokken bij ‘that sort of things’. Albrecht zei toen: “Dat komt mooi uit, want wij hebben een halfjaar geleden voor die dag een vrouw uitgenodigd die echt iets weet van het belang van vrouwenrechten, die echt recht van spreken heeft. Misschien kunt u samen spreken”. U zou dat volgens Albrecht een erg goed idee hebben gevonden en er over nadenken. Daarna vroeg u om informatie over die vrouw. En meer informatie. En nóg meer informatie. Om drie weken later te zeggen: toch maar niet…”

Die vrouw, meneer Timmermans, was Zineb el Rhazoui.

Zineb el Rhazoui is een Frans-Marokkaanse journaliste, die de aanslag op Charlie Hebdo overleefde en die sinds ze zich tot islamcriticus bekeerde een Wilders-achtige beveiliging nodig heeft.

De aanslag op Charlie Hebdo, waarover u op 7 januari 2015 op Facebook schreef: “Shocked by the horrific terrorist attack on Paris and Charlie Hebdo. We mourn the victims and our thoughts are with their loved ones. This attack is an attack on all of us, on our fundamental values, on the freedoms our European societies are built upon. That is why all Europeans need to stand firm in our solidarity with the French people. Barbarism will not prevail, terrorism will be defeated if we stand up for our liberty and express our resolve to defend our values, shoulder to shoulder.”

Yoeri Albrecht van De Balie bood u een geweldig kans om op Internationale Vrouwendag samen met een vrouw voor wie het allemaal écht dichtbij kwam (en komt) een statement te maken over de fundamentele waarden en de vrijheden waarop de Europese gemeenschappen gebouwd zijn. Om uw solidariteit te tonen met de slachtoffers van barbarisme. Om te staan voor onze vrijheden. Schouder aan schouder.

Maar toen u hoorde met wie u op de foto zou staan, wilde u opeens toch niet komen op het feestje dat Yoeri Albrecht voor u moest organiseren.

Zoveel woekerende karakterrot zie je zelden.

Groet,

JanD

Uiteraard kreeg ik geen antwoord van jullie Frans Timmermans.

Voor jullie nu denken: zo is Frans Timmermans helemaal niet, die Dijkgraaf zuigt dit uit zijn duim, met zijn ‘Groot Europeesch Rijk’ en zijn ‘Wir haben es al een keertje nicht gewusst’, laat ik even zien dat dat niet zo is.

Kijk maar:

Frans Timmermans geïnteresseerd in vrouwenrechten?

LOL.

Frans Timmermans is geïnteresseerd in Frans Timmermans.

De rest is bullshit.

Jullie kunnen allemaal zijn dikke witte behind kussen.

Of zijn behaarde rug op.

Groet,

JanD