Doneer aan TPO
 

Bananenrepubliek Nederland: ‘Drugscriminaliteit zo ernstig dat huidige aanpak niet afdoende is’

'Georganiseerde misdaad in NL inmiddels een robuust professioneel systeem'

Door: , 13:44, 14 mei 2019

'Georganiseerde misdaad in NL inmiddels een robuust professioneel systeem'

De zware georganiseerde misdaad in Nederland is dermate ernstig dat de huidige aanpak niet meer afdoende is om de problemen te bestrijden. Alleen repressie is niet genoeg, stelt de Brabantse recherchechef Rienk de Groot in het main stream print medium NRC Handelsblad.

Volgens De Groot heeft de georganiseerde misdaad in Nederland zich de afgelopen vijftig jaar ontwikkeld tot “een robuust professioneel systeem” dat een cruciale positie inneemt op criminele markten voor wiet, xtc en cocaïne.

“De cocaïnesmokkel is de grote versneller”, aldus De Groot. “Vanwege de grote winstmarges treden steeds meer criminelen toe tot die markt. Eenmaal in die markt is de kans dat ze ooit nog op een eerlijke manier hun geld verdienen heel klein.”

Om het verdienmodel van de drugshandel succesvol aan te kunnen pakken is volgens De Groot een grondige evaluatie van aanpak en beleid nodig door een brede commissie van wetenschappers.

Anp

 
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)

BetaallinkOf doneer direct een bedrag via deze betaallink

Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace