Doneer aan TPO
 

Burgemeester Enschede geeft toe: ‘Syrische vluchtelingen in Oost door buurtbewoners mishandeld’

'Schandvlek voor de gemeente'

Door: , 13:29, 14 mei 2019

'Schandvlek voor de gemeente'

Bij een burenruzie vorige week dinsdag in Enschede Oost hebben buurtbewoners een Syrisch echtpaar uit hun huis gehaald en ernstig mishandeld. Dat heeft burgemeester Onno van Veldhuizen maandag gezegd in de gemeenteraad.

Het vluchtelingengezin met twee kinderen woonde nog maar enkele maanden in de wijk. Na de mishandeling heeft het gezin de buurt verlaten. Het is volgens de gemeente nog niet duidelijk of de Syriërs terugkeren. De zaak zorgde vorige week al voor ophef, maar gemeente en politie wilden toen nog niet veel kwijt over wat er precies was voorgevallen.

Het incident begon met een kleine ruzie tussen een paar kinderen, waarop enkele ouders met geweld verhaal gingen halen bij het Syrische gezin. Burgemeester Van Veldhuizen spreekt van een “schandvlek” voor de gemeente. “We spreken onze diepste afkeuring uit over wat zich vorige week dinsdag in onze stad heeft afgespeeld.”

Anp

 
Tags:
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)

BetaallinkOf doneer direct een bedrag via deze betaallink

Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace