Doneer aan TPO
 

Dramclubs willen verdubbeling straffen discriminatie, vast goed voor de VVMU

Onder meer moslimclubs dus humor en islamkritiek zullen wel snel strafbare 'islamofobie' worden

Door: , 11:49, 14 mei 2019
Islamitische juf. ANP XTRA ROOS KOOLE

Onder meer moslimclubs dus humor en islamkritiek zullen wel snel strafbare 'islamofobie' worden

Een aantal belangenorganisaties vraagt de Tweede Kamer zich sterk te maken voor het verdubbelen van de maximumstraf voor alle vormen van discriminatie. Aanleiding voor de oproep is een wetsvoorstel van minister Ferd Grapperhaus (Justitie) om de maximumstraf op het aanzetten tot discriminatie te verhogen van een naar twee jaar. De Tweede Kamer bespreekt het voorstel donderdag.

In een brief aan de Kamer vragen de belangenorganisaties de politiek een duidelijk signaal af te geven dat alle vormen van discriminatie afkeurenswaardig zijn en een hogere straf verdienen. Als voorbeelden noemen ze onder meer het discrimineren op de werkvloer op basis van leeftijd of afkomst en het geven van financiële steun aan organisaties die discriminatie propageren.

Onder de organisaties die de oproep steunen zijn het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI), het Inspraakorgaan Turken in Nederland, het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders en het COC.

(ANP)

 
 
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace