Doneer aan TPO
 

Immer integer OM faalt wéér, stuurt verslag rechtszitting ‘per ongeluk’ naar advocaat getuige

Nog even en het is alleen nog maar nieuws als het OM -niet- faalt

Door: , 22:56, 14 mei 2019
Wat een gaaf land.

Nog even en het is alleen nog maar nieuws als het OM -niet- faalt

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in het proces tegen Schiedammer René F. (51) die ervan wordt verdacht achter de vergismoord op Rob Zweekhorst uit Berkel en Rodenrijs te zitten, een blunder begaan door per abuis gevoelige informatie door te sturen. Dat meldt het AD.

Ed Manders, de advocaat van René F., bevestigt in de krant de misstap van het OM maar verder houdt hij het kort. “Ik vrees dat mijn cliënt hierdoor geen eerlijk proces krijgt.”

In de geruchtmakende zaak wil Manders meerdere getuigen horen onder wie een bekende van René F. en een journalist van de NOS. Manders kwam echter tot de ontdekking dat het verslag van die rechtszitting per abuis door het OM naar de advocaat van de NOS-journalist is gestuurd. “En ja, dan ligt het zo bij iedereen”, stelt advocaat Manders. Ook de vragen die hij voornemens was te gaan stellen aan de getuigen werden per ongeluk naar de raadsman van de journalist gestuurd.

Anp

 
Tags: ,
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)

BetaallinkOf doneer direct een bedrag via deze betaallink

Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace