Doneer aan TPO
 

In minder dan één jaar tijd 30 incidenten met statushouders in Amsterdam die in de buurt van studenten wonen

Overlast, diefstal, inbraak, geweld en grensoverschrijdend gedrag tegenover vrouwelijke bewoners

Door: , 18:17, 14 mei 2019

Overlast, diefstal, inbraak, geweld en grensoverschrijdend gedrag tegenover vrouwelijke bewoners

In Amsterdam hebben zich tussen juni 2018 en nu dertig incidenten voorgedaan met statushouders die tussen studenten in nieuwbouwprojecten wonen. Dat schrijven burgemeester Femke Halsema en integratiewethouder Rutger Groot Wassink (GroenLinks) dinsdag aan de Amsterdamse gemeenteraad.

Het gaat om incidenten van zeer diverse aard: van overlast tot diefstal maar ook insluiping, geweldsincidenten en grensoverschrijdend gedrag tegenover vrouwelijke bewoners. Er is ook een aantal suïcidepogingen bekend.

Uit de brief:

“In totaal heeft het college sinds juni 2018 kennisgenomen van ca. 30 incidenten en meldingen van overlast op de tijdelijke nieuwbouwprojecten. Hierbij waren naar inschatting 25 statushouders betrokken.”

Volgens het hoofdstedelijk College is de oorzaak ‘achterliggende persoonlijke problematiek, verschillende leefstijlen of bijvoorbeeld overmatig alcoholgebruik. Aanvullende complicatie hierbij is dat statushouders vaak geen netwerk hebben om op terug te vallen’.

Maar geen zorgen, schrijven Halsema en Groot Wassink:

“Er wordt aanbod op maat ontwikkeld voor mannelijke statushouders over de omgang met vrouwen. Er wordt ook empowerment-training aangeboden aan vrouwelijke bewoners (zowel statushouders als studenten en jongeren).”

De Amsterdamse VVD wil dat de gemeente maatregelen treft.

Instant-update – Forum voor Democratie-fractievoorzitter Annabel Nanninga op haar beurt:

 
 
 
 

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace