Doneer aan TPO
 

Femke Halsema slaat met glas chardonnay in de vuist op tafel: géén alcoholverbod op Amsterdamse grachten

Kater voor GroenLinks, PvdA, SP, DENK, BIJ1 en CU

Door: , 20:14, 15 mei 2019
Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam. ANP REMKO DE WAAL

Kater voor GroenLinks, PvdA, SP, DENK, BIJ1 en CU

Er komt geen verbod op het drinken van alcohol op boten in de Amsterdamse grachten. Een verzoek aan het stadsbestuur om bepaalde delen op het water in de hoofdstad aan te wijzen als gebied waar geen alcohol geschonken dan wel gedronken mag worden, vindt burgemeester Femke Halsema niet wenselijk.

Lees ook – Nóg meer verboden in Pyongyang aan de Amstel: nieuw ‘vaarbeleid’, crackdown op bootbezitters

Een verbod invoeren is juridisch lastig en vindt de burgemeester niet proportioneel. Zij wil de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) niet aanpassen om zo gebruik van alcohol op passagiersvaartuigen te verbieden. Volgens Halsema is de ernst, omvang en urgentie van de overlast door het alcoholgebruik niet van dien aard, dat er nu reden is om een alcoholverbod in de APV op te nemen.

Extreme alcoholoverlast op het water wil het college al met de beschikbare instrumenten bestrijden. Ook gezien de beperkte middelen om te handhaven vindt de burgemeester dat een passender antwoord dan een totaalverbod.

ANP

 
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)

BetaallinkOf doneer direct een bedrag via deze betaallink

Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace