Politiek

Forum voor Democratie haalt dissident Robert de Haze Winkelman (en echtgenote) terug

15-05-2019 15:55

Thierry Baudet, leider van Forum voor Democratie, staat de pers te woord in de Tweede Kamer op de dag na Provinciale Statenverkiezingen. FVD komt waarschijnlijk met elf zetels in de Provinciale Staten van Zuid-Holland. Daarmee lijkt de partij in een klap de grootse partij te worden in de provincie met de meeste inwoners. ANP ROBIN UTRECHT

Forum voor Democratie (FvD) nodigt een aantal leden die na een conflict de partij al dan niet gedwongen verlieten, uit weer lid te worden. Robert de Haze Winkelman, wiens royement het startschot was voor de exodus vorig jaar, heeft zich inmiddels weer bij de partij aangesloten, laat FvD op zijn website weten.

Lees ook – Forum voor Democratie gooit Robert De Haze Winkelman en Betty Jo Wevers uit partij

De Haze Winkelman werd vorig jaar samen met zijn echtgenote uit de partij gezet. Aanleiding was een conflict met het partijbestuur. In een verklaring zei de partij destijds dat de twee ‘op oneigenlijke wijze geprobeerd hebben de gecontroleerde uitbouw van de partij actief tegen te werken en het partijbestuur over te nemen’.

Nu zegt hij dat er ‘binnen FVD hernieuwde energie is om de uitbouw van de partij ter hand te nemen. Dat is altijd mijn streven geweest’.

Baudet is ‘enorm blij dat we de strijdbijl nu kunnen begraven. Ook de andere als gevolg van dit conflict vrijwillig of gedwongen vertrokken leden nodig ik van harte uit om weer lid te worden’.

De Haze Winkelman was (ook op Twitter) uitgesproken tegenstander van de onlangs van zijn partijfunctie’s gestripte Henk Otten.

ANP