Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan Mark ‘de doofpot’ Harbers

17-05-2019 09:01

Naar Buiten - Inrichten

Meneer Harbers,

Ik snap niet dat er mensen verbaasd zijn dat u de cijfers over zware criminaliteit (moord, doodslag, verkrachting enzo) door asielzoekers in azc’s wegmoffelde.

Op uw visitekaartje staat weliswaar ‘staatssecretaris van Veiligheid’ (namens de voormalige law- and orderpartij VVD), maar u bent geroepen tot een veel hoger ambt: chef Open Grenzen.

U zette immers op 10 december 2018 namens ‘Nederland’ vol trots uw handtekening onder het Verdrag van Marrakesh.

En omdat Nederland altijd het braafste jongetje van de klas wil zijn, volgt u de afspraken uit dat verdrag maar alvast.

Wat staat er bijvoorbeeld in doelstelling 17?

Promote independent, objective and quality reporting of media outlets, including internetbased information, including by sensitizing and educating media professionals on migration-related issues and terminology, investing in ethical reporting standards and advertising, and stopping allocation of public funding or material support to media outlets that systematically promote intolerance, xenophobia, racism and other forms of discrimination towards migrants, in full respect for the freedom of the media.” 

In gewoon Nederland: als De Telegraaf (een krant die met de publicatie van echte feiten misschien wel een beetje de intolerantie voedt) wil weten aan welke ernstige misdrijven asielzoekers in een azc zich schuldig maken, moet er geen overheidsgeld in het antwoord worden gestopt, maar gooit u alle echt ernstige misdrijven onder het kopje ‘overig’.

Een stukje opvoeding naar de media toe…

En als u er dan achter komt dat de politie deze keer niet wil meewerken aan het onder de pet houden van die informatie, omdat de politie dagelijks ziet welke ellende u allemaal binnen haalt in ons land, legt u ze daar gewoon een spreekverbod op.

Tegen de Tweede Kamer zegt u vervolgens als u betrapt wordt op het wegmoffelen van belangrijke informatie over wat ons land de komende decennia in veelvoud te wachten staat in een briefje dat het allemaal de schoonheidsprijs niet verdient.

En dan komt er natuurlijk nog wel een Kamerdebat uit de glas, plas, was-categorie. Maar dat probeert u over de verkiezingen voor het Europees Parlement heen te tillen. Want uw VVD is al in totale paniek doordat de kiezers Forum voor Democratie voor de tweede keer op rij tot grootste partij van Nederland gaan maken en uw partij kan dit er even echt niet meer bij hebben.

De Verenigde Naties kan ondertussen trots op u zijn.

Zo’n loyale zetbaas treffen ze zelden.

Ik weet nu al hoe u zorgt dat dit probleem in de toekomst niet meer voorkomt.

Het zal niet lang meer duren voor de politie de cijfers over criminaliteit door asielzoekers in azc’s niet meer apart mag registreren.

Dan hoeft u de boel niet meer te besodemieteren.

Groet,

JanD