Politiek

Extreem-linkse vakbond FNV wil reorganiseren, FNV-leden woest, toch maar geen reorganisatie

21-05-2019 12:54

Ondertussen, in Spanje...

Het bestuur van de extreem-linkse vakbond FNV heeft de plannen voor een reorganisatie bij de vakbond ingetrokken. Leden van de extreem-linkse vakbond FNV demonstreerden vorige week nog tegen de eigen bond, omdat ze het niet eens waren met het voorstel om 250 van de 1650 banen te schrappen. Daarbij werd ook gedreigd met acties en stakingen. (LOL.)

Zover laat de bond het niet komen. Er wordt een pas op de plaats gemaakt, bevestigt een woordvoerder van extreem-linkse vakbond FNV na berichtgeving door het linkse vakbondsblad Volkskrant. Volgens hem zal het bestuur komende tijd eerst met de achterban in gesprek gaan voor er nieuwe beslissingen worden genomen.

De financiële situatie van de extreem-linkse vakbond FNV is al langer een heikel punt, zoals dat vaak is met extreem-linkse organisaties. Doordat het ledental al jaren afneemt lopen de inkomsten van de bond terug, terwijl de extreem-linkse vakbond FNV wel veel geld kwijt is aan bijvoorbeeld het organiseren van acties, stakingen en manifestaties. (Lees: er wordt meer uitgegeven dan er binnenkomt, een typisch linkse economie dus.) Vandaar dat de bond wilde snijden in het eigen personeel bij ondersteunende en facilitaire diensten.

De urgentie om te bezuinigen is niet verdwenen, benadrukt de zegsman. Het is nu de bedoeling dat er “met elkaar” gewerkt wordt aan een aangepast plan “dat grondig langs de lat van ons FNV-beleid wordt gelegd en dat op meer draagvlak kan rekenen”.

Zodra het plan gereed is, zal algemeen directeur Herman Geerdink dit eerst met de ondernemingsraad van de bond bespreken en vervolgens ter toetsing voorleggen aan interne extreem-linkse vakbond FNV Personeel.

Eerder maakte de FNV zich al onsterfelijk belachelijk door aan te kondigen leden die PVV of FvD stemmen te laten opsporen door een FNV-gedachtenpolitie zodat deze mensen met de verkeerde politieke mening kunnen worden heropgevoed.

Lees ook: Extreemlinkse vakbond FNV wil ‘stevig gesprek’ voeren met FvD/PVV-stemmende vakbondsleden

Anp/TPO