Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan president Timmermans

24-05-2019 09:01

Bulk 10-daagse mei

Beste meneer Timmermans,

Gefeliciteerd!

U heeft D66, de partij van lijsttrekker Sophie in ’t Veld (een vrouw) en tussenpaus Rob Jetten (een homo) meer dan gehalveerd.

U heeft de SP en PVV, de partijen van de arbeiders, gesloopt.

U heeft Forum voor Democratie en GroenLinks, de partijen die het fanatiekst streden voor verandering, relatief klein weten te houden.

U heeft de Partij voor de Dieren, de partij die u uw doordeweekse ossenhaasjes en uw blauwvintonijn in het weekend wilde ontzeggen, waarschijnlijk de finale doodschop gegeven.

U heeft die grappenmakers van Volt, de partij waarmee George Soros zonder tussenkomst van en financiële bijdragen aan echte politieke partijen zijn invloed wilde vergroten (het blijft een onbetrouwbare Hongaar, hè?), terug in hun hok geschopt.

U heeft de VVD, de partij van lijsttrekker en gastarbeiderszoon Malik Azmani, te kakken gezet, want dat is nu al voor de tweede keer op rij bij verkiezingen niet de grootste partij van ons land.

En, het allerbelangrijkste, u heeft de orde hersteld.

De verkiezingen voor het Europees parlement zijn in Nederland overduidelijk gewonnen door een kale dikke oude witte man.

Een kale dikke oude witte man die liever lui is dan moe (bewijsstuk 1), die niet vies is van geld (bewijsstuk 2) en die van al dat feministische geneuzel van die bovenmodaal gepigmenteerde vrouwtjes niks moet hebben (bewijsstuk 3).

Dat de kale dikke oude witte man terug is op de troon, stemt mij tot grote vreugde.

Ik denk dat ik om het te vieren vanavond de Weber maar eens aan knal.

Groet,

JanD

PS. Dit wel lezen en niet betalen? Zo zijn we niet getrouwd, vriend!

UPDATE En wie hield gisteren vóór de exit-poll al rekening met een eclatante zege voor de kale dikke oude witte man?