Media & TV

Nepnieuws & desinformatie via de NOS: ‘90% antisemitische aanvallen Duitsland door extreem-rechts’

25-05-2019 15:39

Update: LOL, dat was snel. De NOS heeft het artikel in stilte stiekem aangepast. (En TPO natuurlijk weer geen screenshot van de oude versie…het immer betrouwbare dagblad Trouw heeft gelukkig nog wel gewoon een hoax-versie online staan.)

Hee, daar is uw betrouwbare door jaarlijks vele tientallen miljoenen belastinggeld gesubsidieerde ‘onafhankelijke, kritische, professionele’ en uiteraard ‘objectieve’ staatsnieuwszender NOS weer. Deze keer pusht de NOS wederom een links-ideologisch gevalletje van nepnieuws en desinformatie over het sterk groeiende antisemitisme in Europees gidsland Duitsland.

Omdat in Duitsland ‘een speciale regeringsgezant’ joden afraadt met een keppeltje over straat te gaan (weet je in welk land joden in de jaren dertig vorige eeuw ook niet met een keppeltje over straat konden?) vanwege ‘de toenemende maatschappelijke verruwing’ (policor newspeak voor ‘jodenhaat’) mag deze ‘speciale regeringsgezant’ zonder verdere kritische vragen te ontvangen leeglopen bij de NOS.

Kom er maar in ‘speciale regeringsgezant’:

“Volgens de gezant, Felix Klein, hebben vooral internet en sociale media sterk bijgedragen aan de verruwing. Hij zegt dat overtredingen in de antisemitische sfeer in negen op de tien gevallen uit rechts-radicale kringen komen.

Als het gaat om moslims die zich eraan schuldig maken, zijn het volgens Klein veelal mensen die al langer in Duitsland wonen. Zij kijken vaak naar Arabische zenders die een zeer negatief beeld van Israël en Joden neerzetten.”

 

Hahaha, dat is helemaal toch helemaal niet waar, gekkie!

Uiteraard is het allemaal de schuld van Wierd Duk internet en social media, dus beslist niet van de islam (DUH!), maar dat het in negen van de tien gevallen om ‘rechts-radicalen’ gaat die zich schuldig maken aan ‘overtredingen in de antisemitische sfeer’ (LOL @ aanhoudende policor newspeak) is gewoon keihard NEPNIEUWS. (Waar zijn die drammende nieuwscheckers van Peter Burger als je ze nodig hebt?)

Want wat wil het geval? In Duitsland worden ‘overtredingen in de antisemistische sfeer’ (lol) waarvan geen dader bekend is automatisch weggeschreven onder het kopje ‘rechts-extremistische daders’ (te vergelijken met het kopje ‘overig’ bij ernstige misdrijven door asielzoekers in Nederland).

Dat weten wij zekerder dan de NOS, en ook zekerder dan de ‘speciale regeringsgezant’, want Sietske Bergsma schreef daarover op 20 februari 2018(!) al eens dit kritische stuk. Daarin concludeert niet alleen Sietske Bergsma zelf dat ‘antisemitisme door extreem-rechts’ vooral lijkt op onwelgevallige statistieken doofpotten onder het kopje ‘overig’, maar ook bijvoorbeeld de vice-directeur van de American Jewish Committee en, om het belangwekkende feit der feiten maar even helemaal door te drukken, de minister-president (nota bene van de Duitse PvdA) van de Duitse deelstaat Brandenburg, die al in 2016(!) het volgende zei over het registreren van antisemitische misdrijven:

 

“Bij de politie wordt elk voorval, waarvan niet bekend is of het niet rechtsextreem gemotiveerd is, als zodanig in de statistiek opgenomen. Alles wat we niet aan iets anders kunnen toewijzen is rechts-extreem.

 

Veel duidelijker wordt het niet. Veel feitelijker ook niet. In Duitsland zijn ze kennelijk zo dol op rechts-extremistische misdaden dat ze alles automatisch maar ‘rechts-extremisme’ noemen totdat het tegendeel wordt bewezen.

Het is niet gek dat je er dan al snel op uitkomt dat 95% van de antisemitische misdrijven afkomstig zijn van ‘extreem-rechts’. Immers, elke aangifte van mogelijk antisemitisme wordt per definitie geregistreerd als ‘extreem-rechts misdrijf’.

Lees ook vooral de rest van dit uitstekende artikel door Sietske Bergsma om te kunnen doorgronden waarom dit soort stuitend nepnieuws over antisemitische aanvallen nog steeds doodnormaal is in de main stream ‘kwaliteits’-media als de NOS.

Overigens is het feit dat in Duitsland alles onder ‘rechts-extremisme’ wordt weggeschreven al lang, maar dan ook al echt heeeeeeeeeel laaaaaaaaaaang bij alle journalisten bekend. Google zelf even op ‘Duitsland antisemitisme extreemrechts’ en de feiten (de enige echte feiten) van afgelopen jaren(!) komen je massaal tegemoet.

Maar voor de Duitse Lügenpresse en voor Nederlandse links-ideologische desinformatieverspreiders als de NOS komt dat natuurlijk niet zo lekker uit. We moeten namelijk niet willen met z’n allen dat het binnenhalen van heel veel vluchtelingen uit heel veel islamitische landen ook betekent dat er dus heel veel meer sprake zal zijn van antisemitisme, want islam, dus meestal geen jodenliefhebbers. ‘Vluchtelingen zijn namelijk lief en islam is vrede en tolerantie, want dat hebben we zo afgesproken met z’n allen in dit gave land!’. (Ja opa, zuster komt zo.)

Enfin, voor wie onlangs Frans (‘de islam hoort al 2000 jaar bij Europa’) Timmermans heeft gestemd is de NOS een door en door betrouwbare nieuwspartner. Voor iedereen die wél gewoon van feiten, feiten en niets dan de feiten houdt raden wij van harte de online alternatieve media aan. (Zolang ze nog bestaan that is.)

Update: dezelfde ‘speciale regeringsgezant’, Felix Klein, die door de NOS wordt geciteerd, wordt ook geciteerd in een artikel van de New York Times. Daar zijn ze echter een heel stuk kritischer dan de NOS en vragen ze wel gewoon door:

“Klein was citing the federal statistic that attributed a vast majority of anti-Semitic crimes in Germany to right-wing extremists, the one that many Jewish community leaders disputed. I asked Klein if he thought the statistic was reliable. He acknowledged that, in fact, the methodology was flawed: When it was unclear who the perpetrators were, they were automatically classified as right-wing extremists. “I’ve already started the discussion within the government to change that,” he said.

 

 

WILT U DEZE FIJNE TPO-FEITEN EN NEPNIEUWS/DESINFORMATIEBESTRIJDINGSDIENST DIE TPO HEET OOK ZO GRAAG ONDERSTEUNEN? NEEM DAN PER DIRECT EEN TPO+-ABONNEMENT! DAARMEE STEUNT U ONS FINANCIEEL EN KUNT U, OM MAAR EENS WAT TE NOEMEN, ELKE WEEK EEN EXCLUSIEF ARTIKEL VAN SIETSKE BERGSMA LEZEN, PLUS NOG HEEL VEEL MEER! HET KOST MAAR 40 EURO PER JAAR, INCLUSIEF BTW!