Regio

Allochtone ‘jongeren’ belagen Pegida in Eindhoven, ME voert charges uit

26-05-2019 20:25

Screenshot Twitter/René van Hoof.

De mobiele eenheid heeft zondagavond in Eindhoven charges uitgevoerd toen betogers met stenen gooiden naar de politie en naar aanhangers van Pegida. Dat gebeurde vlakbij de Al-Fourqaan Moskee aan de Otterstraat tijdens een demonstratie van Pegida tegen de Ramadan.

De sfeer rond die demonstratie van Pegida wordt steeds grimmiger, laat de politie weten. Een groep allochtone jongeren zorgt voor ongeregeldheden en bekogelt politie en demonstranten. Rond 20.15 uur had de politie nog niemand aangehouden.

Volgens een woordvoerder van de gemeente is een kleine groep aanhangers van Pegida rond 19.25 uur begonnen aan een voettocht naar de Al-Fourqaan Moskee aan de Otterstraat. Rondom deze kleine optocht verzamelde zich een grote groep tegendemonstranten achter een Turkse vlag, die woedend reageren op Pegida.

Pegida kondigde eerder aan voor de moskee demonstratief een gefrituurde varkenslap te gaan eten. De uiterst rechtse beweging demonstreert naar eigen zeggen tegen de Ramadan en de invloed van moslims in Nederland.

De politie is in groten getale aanwezig om ordeverstoringen te voorkomen. Op beelden op social media is te zien dat enkele allochtone jongeren demonstratief midden op de rijweg bidden, op hun knieën zittend.

Anp