BRIEFJE VAN JAN – Aan de directie van het Haga Lyceum

27-05-2019 09:01

Bulk 10-daagse mei

Beste Soner Atasoy,

Ik begrijp dat u met alle macht probeert om publicatie van het rapport van de Onderwijsinspectie over het Haga Lyceum tegen te houden.

Uw advocaat Pors, die selectief citeert uit het concept-rapport, schijnt druk bezig te zijn met een kort geding. Waar jullie precies moeite mee hebben, wordt niet helemaal duidelijk. De alinea’s over nepotisme? Die over uw exorbitante salaris? Over financiële malversaties? Over financiering door homo’s van flats gooiende ‘rechtstatelijke mogendheden’? Over salafistisch onderwijs?

Ik kan me in elk geval ontzettend verheugen op hoe u straks gaat reageren als de Onderwijsinspectie dat rapport openbaar maakt. Dan gaat u vast weer roepen dat “ze met tyfusbewijzen moeten komen” en “anders gewoon hun tyfusbek moeten houden”, die “incompetente randdebielen”. En dat u de Amsterdamse burgemeester Halsema weer “een domme gans” noemt als zij (een vrouw!) de lef heeft om ook iets te vinden van dat rapport.

Een schooldirecteur die niet eens een beetje zijn best doet als geciviliseerd mens over te komen, dat is altijd weer verfrissend, nietwaar?

Overigens hebben we gisteren in Eindhoven weer kunnen zien waartoe het leidt als jongeren worden opgevoed en opgeleid tot barbaren.

Toen drie man en een paardenkop van Pegida daar nogal vreedzaam demonstreerden, vonden honderden ‘Allahu Akbar’ schreeuwende ‘jongemannen’ het nodig om stenen en andere voorwerpen naar dat groepje én de politie te gooien.

Ik denk dan altijd: zouden ze dat ook durven in een land waar geen scheiding tussen moskee en staat is?

We weten allebei het antwoord wel, hè?

Dáár zouden de honderden handjes die de stenen gooiden er netjes bij de pols worden afgehakt. Híer hoefden slechts twaalf van die tyfusranddebielen het begin van de iftar te missen omdat ze mee moesten naar het politiebureau.

Ik ben trouwens wel benieuwd wat jullie bij de gymlessen doen. Gooien de leerlingen ter voorbereiding op hun maatschappelijke carrière met met allerlei zware voorwerpen naar elkaar? Of oefenen ze vast voor later met plastic machete’s?

Groet,

JanD