Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan Marianne Thieme

30-05-2019 09:01

Vaderdag 2019

Lieve Marianne,

Het wordt tijd dat je thuiskomt.

Leuk hoor, al die vluchten over de aardbol om het dierenevangelie te verkondigen, maar je herdertjes in Nederland kunnen niet zonder hun Messias.

We hadden onlangs natuurlijk al je nummer twee in de Tweede Kamer, Esther Ouwehand. Die slaagde er maar niet in om duidelijk afstand te nemen van die gijzelaars van dat boerengezin in Boxtel.

Jeweetwel, die onnozelen uit binnen- en buitenland die een stal vol varkens de dood in joegen door zonder goede ontsmetting tussen de dieren te gaan zitten.

En gisteren bleek bij de algemene beschouwingen in Amsterdam dat je fractieleider Johnas van Lammeren (LOL) aan de gekke koeienziekte lijdt.

Die vroeg namelijk om een moment van stilte voor alle dieren die afgelopen jaar op het bord van Amsterdammers beland waren. Ik kon zijn Forum voor Democratie-collega Annabel Nanninga hier op het Friese platteland bijna horen schaterlachen.

Als je geen tijd hebt om terug te komen naar je eigen land, stuur dan tenminste iedereen een zootje vitamine B12-pillen, want één Volkert is meer dan genoeg, hè.

Maar liever onderbreek je je wereldtour en neem je een voorbeeld aan Jesse Klaver.

Die vond tussen het verhuizen door gisteren gewoon nog even tijd om in de NOS-camera’s te vertellen dat Jesse Klaver baalde van de manier waarop Jesse Klaver de rest van de Jesse Klaver-sekte duidelijk had gemaakt welke straf afvallige leden van de Jesse Klaver-club te wachten staat als ze niet precies doen wat Jesse Klaver van ze eist. Met het als een insect vertrappen van Zihni Özdil, bedoel ik.

Alle krabben weer in de mand, alle kikkers weer in de kruiwagen en als er één schaap een mes in zijn rug kreeg, dan zullen de andere weer een tijdje zo mak als een lam zijn.

Kijk, dát is leiderschap.

Terwijl we allemaal weten dat Jesse Klaver ook maar de marketingtechnisch aansprekende trekpop is van de crimineel Wijnand Duijvendak en de Pol Pot-apologeet Paul Rosenmöller.

De katvanger.

Enfin, kom snel!

Dikke kus,

JanD