Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan Herman Loonstein

31-05-2019 09:37


Meneer Loonstein,

Dus ú, de in eigen kringetje gerespecteerde advocaat, bent één van die niet-medici die illegaal joodse jongetjes besnijdt.

Zo’n 2000 keer zette u de afgelopen 35 jaar het mes in het piemeltje van een klein ventje.

Even los van de algemene bezwaren die men kan hebben tegen het snijden in het lichaam van kinderen die zich niet kunnen verweren, het is illegaal. Voor het verrichten van dat soort handelingen is een medische opleiding en een BIG-registratie vereist.

Beide heeft u niet.

Maar ik wil het vooral hebben over uw antwoord op de vraag of de overheid uw illegale inbreuken op andermans lichamelijke integriteit toestaat.

“Daar komt geen overheid aan te pas. En dat is maar goed ook, want het is een religieuze gebeurtenis, waar de overheid niets mee te maken heeft.”

U zei het echt!

Weet u bijvoorbeeld welke ‘religieuze gebeurtenis’ moslims krijgen voorgeschreven in een hadith (Sahih Muslim 37:6665) om zichzelf het hellevuur te besparen?

Abu Musa heeft verteld dat Allahs boodschapper (vrede zij op hem) heeft gezegd: “Als de dag van de opstanding komt, zal Allah aan elke moslim een Jood of christen toewijzen en zeggen: ‘Dat is je redding van het hellevuur’”.

Kortom: of ze even een Jood of een christen willen omleggen, anders gaat dat sprookje van die 72 maagden niet door.

Over maagden gesproken: vrouwenbesnijdenis! Ook zo’n ‘religieuze gebeurtenis’.

Natuurlijk zit er een verschil tussen het snijden in een piemeltje of in een nek. Maar het principe is hetzelfde: wie dat soort door het geloof opgelegd bloedvergieten boven de wetten van de overheid plaatst, is ziek in zijn hoofd.

Dat geldt voor moslims én voor Joden.

Groet,

JanD

PS. Weet u wat ook voelt als een ‘religieuze gebeurtenis’?

UPDATE Aha, dat verklaart alles. Een echte dokter zou de piemeltjes nooit in zijn mond stoppen ?