Video – GroenLinks-Akela die Zihni Özdil kaltstellde, laat zich fêteren bij Bilderberg

31-05-2019 20:18

Kathalijne Buitenweg bij Bilderberg 2019

Het lijkt er steeds meer op dat Zihni Özdil niet zozeer is weggestuurd om een vertrouwensbreuk, maar gewoon vanwege zelf nadenken en kadaverdiscipline negeren. Kathalijne Buitenweg, Tweede Kamerlid voor GroenLinks en samen met haar echtgenoot Maarten van Poelgeest een onbetwiste apparatsjik, speelde een cruciale rol in het opruimen van die lastige Özdil, schrijft NRC Handelsblad deze week:

“Özdils verwijdering met de fractietop escaleert. Helemaal als hij eind april, na een hoorzitting over academische vrijheid, een foto twittert met de rechtse onderzoeker en FVD-sympathisant Sid Lukkassen. Linkse twitteraars vallen over hem heen: hij zou heulen met racisten. Boze leden nemen contact op met het partijbureau en dreigen hun lidmaatschap op te zeggen.

Vice-fractievoorzitter Kathalijne Buitenweg is razend en appt Özdil onomwonden: „Ik wil dat je helemaal niet meer twittert totdat wij elkaar gesproken hebben”. Geïrriteerd stuurt hij terug: „Laten we voor jouw bestwil en voor de geloofwaardigheid van GroenLinks als vrijzinnige partij, doen alsof je dit bericht, waarin je een Kamerlid het zwijgen probeert op te leggen, niet hebt verstuurd.”

Hoewel GroenLinks zich met graagte afzet tegen het GrootKapitaal en zich met nog grotere graagte mengt in het Twitter-beleid van leden van de Tweede Kamer der Staten Generaal, vindt Kathalijne Buitenweg dat voor haar andere regels gelden. Zoals op dit filmpje te zien is, wil zij maar wat graag bij de Bilderberg Conferentie in Montreux aanwezig zijn. U weet wel, het old boys grootkapitaalfeestje voor de Ingekapselden der Aarde, een fuifje dat nogal strijdig lijkt met de verheven antikapitalistiese en luis-in-de-pels-achtige pose van GroenLinks. Maar ja. Eerst dissidenten ruimen, dann die Moral.