Binnenland

Doodrijder fietsers al vaker staatsgevaarlijk op de weg

14-06-2019 10:12

De man die ervan verdacht wordt in oktober in Goes twee fietsers te hebben doodgereden, had binnen het jaar dat hij zijn rijbewijs had gehaald al meerdere verkeersovertredingen gemaakt. Hij kreeg twee boetes voor te hard rijden, werd een keer gepakt met alcohol op en de politie had hem eens aangesproken omdat hij een drukke parkeerplaats op scheurde.

De 20-jarige Sven M. uit Kloetinge reed veel te hard en had alcohol gedronken toen hij vorig jaar de 33-jarige vrouw uit Goes en haar 30-jarige vriend uit MacedoniĆ« aanreed. Aanvankelijk reed hij door, pas een stuk later stopte hij. “Echt heel dom, zo stom. Ik was in paniek”, zei hij daarover in de rechtbank in Middelburg.

M. had al een aantal maanden voor het ongeluk een cursus gevolgd over alcohol in het verkeer. Hij moest ook nog een gedragscursus volgen, maar twee maanden daarvoor had hij de aanrijding. Sindsdien zit hij in de cel.

Tegen de man is vrijdag in de rechtbank in Middelburg een celstraf van vijf jaar geĆ«ist. Ook zou hij een rijontzegging van vijf jaar moeten krijgen. Volgens de officier van justitie heeft M. op “zeer hoge mate onvoorzichtig” gereden. Het juridisch zwaardere roekeloos rijden achtte hij niet bewezen.

ANP