Binnenland

Aangifte tegen oud-bestuursleden pedofielenvereniging Martijn

17-06-2019 15:29

Update: Reactie van oud-Martijn-bestuurslid Marthijn Uittenbogaard: “Ik weet van niks, en andere oud-bestuursleden die ik ken ook niet. Die aangifte van Vleeming is niet namens ons gedaan.”

 

De Stichting Strijd Tegen Misbruik heeft aangifte gedaan tegen enkele oud-bestuursleden van de verboden pedofielenvereniging Martijn. Yme Drost, juridisch adviseur van de stichting, stelt dat de activiteiten van de verboden en ontbonden pedofielenclub door enkele voormalige bestuurders worden voortgezet.

Dat gebeurt volgens Drost onder meer via een nieuwe website met diverse publicaties en met links naar andere websites en platforms waarop de boodschap wordt uitgedragen dat seksueel contact tussen volwassenen en kinderen mooi en goed is.

De Stichting Strijd Tegen Misbruik vraagt het Openbaar Ministerie strafvervolging in te stellen tegen de oud-bestuurders van Martijn. Er zouden voldoende bewijzen zijn dat zij zijn doorgegaan met de werkzaamheden van de Vereniging Martijn, hoewel dat door het arrest van de Hoge Raad in 2014 is verboden.

Namens de oud-bestuursleden heeft de Amsterdamse jurist Pieter Vleeming op zijn beurt strafaangifte gedaan tegen Drost. Volgens Vleeming heeft Drost zich schuldig gemaakt aan smaad en laster door de suggestie te wekken dat de bestuursleden propaganda verspreiden. Daarnaast beroepen de ex-bestuurders zich op vrijheid van meningsuiting.

ANP