Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan burgemeester Jorritsma

17-06-2019 09:01

Meneer Jorritsma,

Heeft u ze al?

Ik bedoel die haakneus en die bolle die zaterdag Pegida-voorman Edwin Wagensveld met z’n tweeën in de rug aanvielen toen hij foldertjes wilde verspreiden bij de Al-Fourqaan moskee in uw stad Eindhoven.

Ik kan met drie muisklikken foto’s van die twee tevoorschijn toveren (haakneus hier, bolle hier), dus ik neem aan dat de politie er na twee dagen rechercheren ook wel achter is welke smoelwerken ze even door de database moeten trekken.

En als u ze heeft, gaat u dan weer bij Jeroen Pauw zitten om trots te vertellen hoezeer de veiligheid van burgers u aan het hart gaat?

Ik reken op u!

Ondertussen lees ik op internet dat allerlei kneuzen die lafhartige daad van die haakneus en die bolle wel begrijpen, “omdat Pegida provoceert”.

Ik weet niet welk deel van artikel 9 van de Grondwet die lui niet begrijpen.

Natuurlijk provoceert Pegida.

Maar dat mag.

Ik denk dan altijd: hebben dat soort goedpraters dan niet door wat er écht gebeurt?

Stel dat een paar Turken of Marokkanen op zondagochtend bij een kerk gaan staan roepen dat Jezus een pedofiel was. Natuurlijk zouden kerkgangers zich dan kapot ergeren aan die Turken of Marokkanen.

Maar wat zou er gebeuren als vervolgens tientallen of zelfs honderden kaalkopjes op die Turken of Marokkanen zouden inslaan?

Zouden moskeegangers dan, net als nu al die autochtone fans van die haakneus en die bolle, hun steun uitspreken aan die kaalkopjes, omdat je nu eenmaal niet moet provoceren voor een kerk?

Nee hè?

Sterker nog: al die autochtonen die artikel 9 van de Grondwet vanwege de kleinzieligheid van mensen als die haakneus en die bolle terzijde willen schuiven, zouden die kaalkopjes in de meest duidelijke bewoordingen veroordelen.

En ze hebben niet door, dat ze zich daarmee onderwerpen aan een religie die eh… nog niet echt een Verlichting achter de rug heeft.

Maar gelukkig hebben we nog een paar krachtdadige burgemeesters als u, die gajes als die haakneus en die bolle subiet in een kerker laten smijten door de Hermandad.

En onze politie werkt daar, trouw als ze is aan de Nederlandse Grondwet, vol overtuiging aan mee.

Toch?

Groet,

JanD

PS. Weet u wie ook provoceerde?

Zomer 2019 - Zomer Vieren