Politiek Buitenland

150 uur taakstraf voor man die milkshake op Nigel Farage gooide

18-06-2019 17:04

Nigel Farage kort na de milkshake-aanslag. (Screenshot Guardian News)

De Brit die Nigel Farage besmeurde met een milkshake, moet betalen voor het schoonmaken van het pak van de prominente pro-brexit-politicus. Milkshakegooier Paul Crowther (32) kreeg van de rechter ook een taakstraf opgelegd van 150 uur voor de ‘domme’ actie, berichten Britse media.

Onze Man In Londen – De herrijzenis van Nigel Farage: The Brexit Party

Crowther gooide zijn drankje met de smaak banaan en gezouten karamel naar Farage in de aanloop naar de Europese verkiezingen. De leider van de Brexit Party voerde toen campagne in Newcastle. De politicus klaagde in een verklaring dat dergelijke aanvallen het ‘democratische proces’ verstoren. Hij krijgt nu omgerekend 391 euro van de dader.

De advocaat van de Crowther betoogde dat het gooien van levensmiddelen naar politici een traditie is van “honderden en misschien wel duizenden” jaren oud. Hij stelde ook dat zijn cliĆ«nt spijt heeft van zijn daden. Crowther verloor zijn baan en had politiebescherming nodig.

De man verklaarde bij de politie dat hij door het lint ging en sprak over een ‘moment of madness’. Sympathisanten haalden via crowdfunding ruim 1900 euro voor hem op. Zij wilden Crowther ‘de prijs van zijn milkshake’ terugbetalen.

ANP