Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan burgemeester Halsema

18-06-2019 09:01

Zomer 2019 - Zomer Vieren

Lieve Femke,

Ben ik weer!

Wat heb ik gisteren gelachen, zeg.

Kwam De Telegraaf opeens met het bericht dat jij het aso-azc in Amsterdam-West gaat sluiten. Het tuig dat daar de tent en de buurt terroriseert gaf zoveel overlast, dat jij een brief aan de staatssecretaris hebt gestuurd dat het klaar is.

Wie een kléin beetje ging graven, ontdekte al snel dat er van enige krachtdadigheid bij jou helemaal geen sprake is.

Toen in 2017 werd besloten dat Amsterdam-West cultureel verrijkt zou worden met maximaal 50 geestelijk gestoorde en/of criminele asielzoekers, ging de stad gewoon een contract voor maximaal twee jaar aan.

En jij hebt nu gemeld dat het daarbij blijft.

Niks meer, niks minder.

Áls al sprake is van krachtdadig optreden bij de burgemeester van Amsterdam, dan is het niet tegen geestelijk gestoorde en/of criminele criminele asielzoekers of illegale uitvreters, maar tegen de echte veroorzakers van moord en verkrachtingen in Amsterdam: bosjes.

Als dit de nieuwe trend is onder burgemeesters, het tuig pamperen en knuffelen en ondertussen doen alsóf er keihard tegen ze wordt opgetreden, dan verwacht ik snel in het Eindhovens Dagblad een krantenkop als: “Jorritsma pakt belagers Pegida-voorman op”.

En dat dan in de laatste alinea blijkt dat de twee rioolratten die Edwin Wagensveld zaterdag in de rug aanvielen toen hij bij de islamitische haathut die wij kennen als de Al Farqaan moskee liep te folderen, alleen maar van een wijkagent een prent kregen toen ze 32 kilometer per uur reden waar 30 is toegestaan.

Waarna de wijkagent op het bureau een oorkonde kreeg omdat het moskeebestuur tevreden is over de manier waarop hij de veiligheid in de wijk bevordert.

Waar komt toch die uitdrukking ‘burgemeester in oorlogstijd’ vandaan?

Liefs,

JanD

PS. Ik vind het echt supersympathiek dat je het onafhankelijke geluid steunt!