U zond in: Chris Aalberts moet van TPO, anders wil niemand nog TPO, huiliehuilie!

18-06-2019 23:02

Chris Aalberts (Screenshot Buitenhof, NPO).

“Beste redactie,

Ik wil best abonnee worden van TPO+, en ook donateur worden, want ik ben ook al geabonneerd op The Post Offline en doneer ook aan de podcast, maar als jullie Chris Aalberts niet eruit gooien wil ik geen geld aan TPO besteden. Straks gaat mijn abonnementsgeld nog naar Chris Aalberts!

Ik ben natuurlijk niet de enige, veel mensen geven geen geld en nemen geen abonnement, want Chris Aalberts.

De artikelen van Chris Aalberts zijn vreselijk slecht geschreven, het lijkt meestal wel een opstel voor de basisschool ofzo, en het hele jaar door gaat het maar over één onderwerp en dat is de FvD afzeiken!

Verder is alles bij jullie top, alle andere auteurs zijn ook top, maar Chris Aalberts moet weg. Anders gaat TPO uiteindelijk ten onder, omdat niemand abonnee wil worden, dat weet ik zeker!

Groetjes,

Meerdere inzenders de afgelopen maanden samengevat in één artikel.”

 

Beste Chris Aalberts-haters,

De artikelen van Chris Aalberts zijn sowieso altijd gratis. Er is voor mensen die Chris Aalberts niet willen lezen geen enkele reden een TPO+-abonnement over te slaan, Chris Aalberts kregen ze sowieso al te zien.

Verder gaat het uitstekend met het werven van abonnee’s (we lopen voor op schema), voor veel mensen geldt juist dát ze abonnee worden omdat we ook Chris Aalberts publiceren. Deze lezers zijn juist erg blij met Chris Aalberts. Anders dan jullie houden zij wél van verschillende meningen en is dat voor hun juist een reden TPO te bezoeken.

We vinden zelf niet dat Chris slecht schrijft. Als we dat zouden vinden zouden we het ook niet publiceren. Er is ook geen mogelijkheid om überhaupt objectief vast te stellen dat Chris ‘slecht schrijft’, hooguit kun je zeggen dat sommige mensen subjectief gezien Chris Aalberts een ‘slecht schrijver’ vinden, maar vrijwel altijd zijn dat mensen die, heel toevallig, een volstrekt andere mening hebben dan Chris Aalberts. Maar aangezien Chris Aalberts ook columns schrijft voor kranten en boeken publiceert kunnen wij ons niet voorstellen dat hij erg ‘slecht schrijft’, anders zou niemand het willen lezen, laat staan dat iemand het zou willen uitgeven. Qua techniek en stijl is het, wat ons betreft, altijd pico bello in orde, met voldoende rationele argumenten en tenminste originele gedachtegangen. Precies wat je mag verwachten van iemand die is gepromoveerd.

Ook in de vergelijking met een ‘opstel van een basisschoolscholier’ herkennen wij ons niet. We zien geen enkel element wat deze vergelijking rechtvaardigt. Wederom: Chris schrijft zoals je van een gepromoveerd wetenschapper mag verwachten, zo’n beetje het tegenovergestelde van een scholier.

Ook ‘het hele jaar door gaat het over maar één onderwerp en dat is de FvD afzeiken’ klopt niet. Chris Aalberts schreef (onder andere) uitvoerig over: GroenLinks, D66, EU en Brussel, de Waterschapsverkiezingen, Israël, PVV en PVV-stemmers, de gemeentepolitiek van Den Helder en over FvD.

Wij begrijpen niet helemaal waar mensen vandaan halen dat ‘niemand een abonnement wil nemen’ of dat veel mensen niets zouden willen bijdragen dankzij Chris Aalberts. Er lijkt geen data beschikbaar om dat te kunnen onderbouwen. De klagers schrijven over wat ze zelf van Chris Aalberts vinden, maar ze maken nergens aannemelijk dat wat zij vinden dus ook automatisch geldt voor vele anderen.

We zien in elk geval geen reden zomaar aan te nemen dat mensen geen TPO+-abonnee worden alleen maar omdat klagers over Chris Aalberts dat zonder verdere onderbouwing beweren.

Tot slot vragen wij ons een beetje af waarom klagers zoveel moeite doen: de artikelen van Chris Aalberts (of van wie dan ook) hoeft toch niemand verplicht te lezen? Tenminste, we gaan er van uit dat niemand wordt gedwongen artikelen van Chris Aalberts te lezen. En waarom zouden anderen die wel graag Chris Aalberts lezen dat ineens niet meer mogen alleen omdat klagers het niet eens zijn met Chris Aalberts? Erg liberaal is het allemaal niet, dat voortdurende pogen om één specifieke auteur gecensureerd te krijgen vanwege zijn opvattingen.

Hoe dan ook wensen wij iedereen nog veel (soms gratis) leesplezier met de vele andere auteurs en we hopen dat het voortaan lukt om de artikelen van Chris Aalberts niet meer, al dan niet gedwongen, te lezen als dat de kwaliteit van leven kennelijk zo drastisch inperkt.

MvG

Marc van Molenbeek

Neem nu een abonnement op TPO+ en lees, naast sowieso al gratis artikelen van Chris Aalberts, ook heel veel andere auteurs die u anders niet gratis kunt lezen omdat ze exclusief voor TPO+ schrijven

Of doneer aan Chris Aalberts. Voor meer, meer, meer Chris Aalberts.