Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan alle negermannen

19-06-2019 07:08

Zomer 2019 - Zomer Vieren

Beste negers,

Jullie mogen de komende anderhalf jaar niet solliciteren op wetenschappelijke functies bij de Technische Universiteit Eindhoven.

Dat heeft het College van Bestuur van de universiteit besloten.

Dat College bestaat uit vier blanken: de blanke voorzitter Robert-Jan Smits, de blanke rector magnificus Frank Baaijens, de blanke vice-voorzitter Nicole Ummelen en de blanke secretaris Susanne van Weelden.

Van alle blanke Tweede Kamerleden die Tom Staal van Geenstijl gisteren voor zijn camera trok, was D66’er Kees Verhoeven, het meest enthousiast.

Verhoeven zei: “Jarenlang hebben we allerlei functies alleen gegeven aan een klein deel van de Nederlandse bevolking. En we willen allemaal een wat gelijkwaardiger verdeling van allerlei Nederlanders op topposities. En dat kun je niet doen door alleen maar terughoudend en voorzichtiger te zijn, daar moet je soms iets steviger in. (…) Ik vind deze maatregel rigoureus, maar ik vind het wel een goeie poging om iets recht te trekken wat scheef gegroeid is.”

Dus daar sta je dan met je goeie gedrag, Denzel. En jij, Orlando. En Romano, Jayden, Joshua, Shurendy, en al die andere bro’s die naar Nederland zijn gekomen om te studeren, zodat ze later met hard werken aan de universiteit een fatsoenlijk inkomen konden vergaren om voor hun gezinnetje te zorgen.

Keihard uitgekotst door de TU Eindhoven, tot grote vreugde van D66.

Willen jullie trouwens klagen, dan kun je terecht bij één van de Kamerleden van D66.

Pak je telefoon, bel 070–3183066 en vraag naar Kees.

Als die niet aan de lijn kan komen omdat-ie weer een stagiaire tegen het plafond aan het gooien is, probeer dan Rob, Pia, Vera, Paul, Jan, Sjoerd, Jessica, Maarten, Rens, Antje, Tjeerd, Monica, Matthijs, Joost of Rutger.

Groet,

JanD