Politiek

Video – GroenLinks-wethouder uit Diemen Jorrit Nuijens gearresteerd voor de Stopera

20-06-2019 18:15

GroenLinks-politicus Jorrit Nuijens die wordt gearresteerd. (Bron: Mike Muller, Telegraaf)

Jorrit Nuijens – GroenLinks-wethouder in Diemen – is donderdagmiddag gearresteerd voor de Stopera in Amsterdam. Onduidelijk is waarom. Nuijens is oud-raadslid in Amsterdam en verruilde vorig jaar de Amsterdamse gemeenteraad voor het bestuursschap in Diemen waar hij ook loco-burgemeester is. Een getuige: “Hij kwam hier binnen en ging helemaal door het lint. Hij zei dat hij buiten een joint ging roken, maar buiten stopte hij wat in zijn neus.” Telegraaf-verslaggever Mike Muller was bij de arrestatie aanwezig en doet verslag op Twitter.

Update 21.59 – Partijbureau GroenLinks en gemeente Diemen zwijgen over agressieve wethouder die politie aanviel

Katinka Eikelenboom, landelijk partijvoorzitter van GroenLinks, wil nog niet diep op de zaak ingaan, maar stelt wel: “De beelden zien er niet goed uit. Voor nu ga ik er verder nog niets over zeggen, ik wil eerst preciezer weten wat er is gebeurd.” De burgemeester van Diemen wil nog niet reageren op de kwestie. Hij wil eerst op een rijtje hebben wat er zich precies heeft afgespeeld, stelt een gemeentewoordvoerster.

Update 19.50 – Nuijens spuugde na aanhouding agent in het gezicht op politiebureau

In het Amsterdamse stadhuis was net een schorsing gaande. Veel raadsleden waren dan ook getuige van het incident, temeer omdat Nuijens luid roepend en gebarend voor het stadhuis te vinden was. Hij maakte bezwaar dat hij gefilmd werd door een filmploeg die met de Amsterdamse politie meeliep om haar werk in beeld te brengen.

Dit bericht wordt aangevuld