Marketing

Ook in 2019 is Spanje vakantiebestemming nummer 1

21-06-2019 15:38

Gran Canaria, Playa Amadores. Pixabay.

Spanje blijft in 2019 vakantiebestemming nummer 1. Volgens reisorganisatie TUI zijn vooral de zonnige Canarische Eilanden geliefd en de actieve reizen naar Mallorca en de Spaanse Pyreneeën in opkomst. Dat Lonely Planet Madrid heeft uitgeroepen tot op één na beste bestemming in Europe heeft ook de boekingen naar de hoofdstad van Spanje doen stijgen. Reisorganisatie TUI vertelt er meer over.

Een zonnige vakantie in Spanje

Uit boekingen van verschillende reisorganisaties blijkt dat Spanje ook in 2019 vakantiebestemming nummer 1 is. Vooral de Canarische Eilanden, die in de Atlantische Oceaan liggen, zijn geliefd. Volgens reisorganisatie TUI heeft dat te maken met het zonnige klimaat. Op eilanden als Gran Canaria, Tenerife en Fuerteventura schijnt zelfs in de wintermaanden de zon volop. Het is dan ook een geliefde winterzonbestemming. Wie niet aan de bouwvak gebonden is kan bij TUI een Last Minute Spanje boeken en het hele jaar door naar de zon vliegen. Want hoewel Spanje het meest geboekt is, zijn er nog genoeg hotelkamers en appartementen te verkrijgen.

Sportieve vakanties in Spanje

Volgens TUI is Spanje ook sterk in opkomst als bestemming voor een actieve zonvakantie. Tijdens zo’n vakantie staat actief doen in de buitenlucht centraal. Vooral in de noordelijk gelegen Pyreneeën zijn de mogelijkheden eindeloos. Kajakken over de snelstromende rivieren, mountainbiken over de steile bergpaden en wandelen langs diepe ravijnen doe je allemaal in de Spaanse Pyreneeën. Al is ook het idyllische eiland Mallorca geliefd voor een fietsvakantie. Ook hier vind je in het noorden een bergachtig gebied vol steile wegen en haarspeldbochten. Bij TUI Sports kun je zelfs hele sportreizen boeken. Meer informatie over zo’n vakantie in Spanje vind je op de website van TUI.

De culturele steden van Spanje

Sinds Lonely Planet Madrid heeft uitgeroepen tot op één na beste bestemming in Europa zijn de boekingen naar de hoofdstad van Spanje gestegen. De rijk versierde stad met zijn statige paleizen, vele (kunst) musea en gezellige pleinen is dan ook een ideale bestemming voor een culturele stedentrip. Al blijft Barcelona voorlopig op nummer 1 staan als meest geliefde stad voor een stedentrip in Spanje. En dat heeft vooral te maken met de goudkleurige stadsstranden die hier te vinden zijn. De meeste toeristen gaan ’s ochtends sightseeing in de stad van Gaudí om de warme middagen door te brengen op het strand. En dan zijn ’s avonds de tapasbarretjes op de Las Ramblas boulevard niet te missen.