Binnenland

Lichaam gevonden in zoektocht naar vermiste Loes (18), identiteit nog niet vastgesteld

07-07-2019 14:08

Loes uit Epe (Foto Politie)

In de zoektocht naar het 18-jarige meisje Loes uit het Gelderse Epe is een lichaam gevonden, meldt de politie. Het stoffelijk overschot lag in het water bij de Vloeddijk bij Oene. De politie onderzoekt nu of het om het vermiste meisje gaat. Het gebied is afgezet met linten en een groot scherm.

Het meisje kwam in de nacht van vrijdag op zaterdag niet thuis van een feestje in het dorp Oene en verscheen zaterdagmiddag niet op haar werk. Een groep bekenden begon met een zoektocht en ook de politie zocht naar haar, onder meer met een boot en een helikopter.

Update 15:15: Er is een lichaam gevonden bij de zoektocht naar de vermiste Loes, dat meldt De Stentor. Het lichaam werd gevonden in het water, maar het is nog niet zeker dat het gaat om het lichaam van Loes. De politie doet nog verder onderzoek.

Update:

De politie doet het dringende verzoek aan mensen om niet naar het Gelderse dorp Oene te komen om te zoeken naar de vermiste Loes uit Epe. De 18-jarige jonge vrouw is sinds de nacht van vrijdag op zaterdag vermist nadat ze bij een feestje in Oene was geweest.

“We willen voorkomen dat eventuele sporen gewist worden”, aldus de politie.

De politie heeft zondagmiddag een boot en helikopter ingezet om haar te zoeken. Bekenden van haar zijn ook bezig met zoeken in de buurt waar het feest was.

Er is volgens de politie sprake van een urgente vermissing.

Ze is in de nacht van vrijdag op zaterdag iets voor 4.00 uur op een elektrische fiets vertrokken richting Vaassen. In de buurt van de Deventerweg/Vloeddijk in Oene is ze voor het laatst gezien.

Mensen die spullen van haar vinden worden verzocht contact op te nemen met de politie. Ze droeg een opvallende gele jas, aldus de politie. Er is ook een foto gedeeld van een soortgelijke fiets waarop ze reed.

Originele bericht:

De politie is op zoek naar een 18-jarig meisje uit Epe dat sinds de nacht van vrijdag op zaterdag wordt vermist. Volgens een woordvoerster gaat het om een ‘urgente vermissing’. Dit betekent dat er andere middelen en meer mensen worden ingezet bij de zoektocht.

Zaterdagmiddag is Loes niet op haar werk verschenen. Wat voor haar niet gebruikelijk is, aldus de politie.

Ze heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een feest in het dorp Oene bezocht. Iets voor 4.00 uur is ze op een elektrische fiets vertrokken richting Vaassen. In de buurt van de Deventerweg/Vloeddijk in Oene is ze voor het laatst gezien.

De politie vraagt mensen uit de omgeving om camerabeelden te delen. Bekenden van haar zijn zondag begonnen met een zoektocht. Ze zoeken onder meer in de omgeving waar zaterdagavond het feest was. Deze zoekactie staat los van wat de politie doet om haar te vinden.

Op social media worden door bekenden van het meisje berichten gedeeld met het verzoek naar haar uit te kijken. Op Burgernet werd zaterdagavond al een bericht met haar signalement verspreid.