Man die vrouw keel doorsneed in Kerkrade is ex-tbs’er

11-07-2019 21:07

De 52-jarige negroïde man die woensdag een 42-jarige vrouw doodstak in Kerkrade, heeft in 1994 al een man vermoord. Hij zat voor die daad al jaren in de cel en in een tbs-kliniek. Dat meldt De Limburger. De krant heeft research gedaan en familieleden gesproken van de vrouw die woensdag om het leven kwam. Zij zeggen dat de vrouw zijn ex-vriendin was.

Lees ook – Vrouw op straat doodgestoken in Kerkrade – Omstanders: dader sneed keel door

De verdachte werd in november 1994 veroordeeld tot zeven jaar cel en tbs met dwangverpleging, aldus de krant. De toen 28-jarige man bekende het slachtoffer te hebben doodgeschoten toen hij en zijn broer een familievete met hem wilde ‘uitpraten’. Het slachtoffer zou de vriendin van zijn broer hebben beledigd.

Volgens de omgeving van het slachtoffer Reagan, in haar buurt Erensteinerveld ook wel bekend als ‘tante Reagan’, zat de verdachte door de tbs uiteindelijk circa twintig jaar vast. “Vervolgens mocht hij onder voorwaarden naar buiten”, zegt een vriendin. “Die voorwaarden liepen in december vorig jaar af. Daarna begon het gesodemieter. Mishandelingen en uiteindelijk, toen ze een punt achter de relatie zette, ook ernstige bedreigingen. En nu dus moord.”