Buitenland

Opnieuw ‘onlusten’ door ‘raddraaiers’ in Frankrijk, want elftal Algerije naar finale Afrika Cup

15-07-2019 16:09

De politie heeft in Frankrijk 282 mensen opgepakt nadat onlusten waren uitgebroken na de kwalificatie van het Algerijnse voetbalelftal voor de finale van de Afrika Cup. Dat meldde het ministerie van Binnenlandse Zaken maandag.

In diverse steden gingen voetbalfans met vuurwerk de straat op, werden auto’s in brand gestoken en kwam het tot confrontaties met de politie. Dat gebeurde toen Algerije Nigeria met 2-1 in de halve finale had verslagen.

In Marseille trokken de supporters richting de boulevard waar tegen het eind van de avond het vuurwerk net was afgelopen vanwege de viering van de nationale feestdag quatorze juillet. De veiligheidsdiensten probeerden hen de toegang tot de Oude Haven te versperren. Agenten kregen stenen en vuurwerk naar hun hoofd geslingerd.

Ook op de Champs-Élysées in Parijs ging het net als in de nacht van donderdag op vrijdag mis. Toen plaatsten de ‘Woestijnvossen’ zich voor de halve finale. Op meerdere plekken moest de politie traangas inzetten om de menigte uiteen te drijven.

Anp