Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Irene Timmermans

17-07-2019 14:38

Bouwmarktcampagne 2019

Beste mevrouw Timmermans,

Wat een opluchting moet dat gisteren voor u geweest zijn.

Twee weken geleden kwam u altijd zo positieve man opeens woedend thuis.

“Ik ben geflikt!”, riep hij. “Ze kunnen doodvallen. Ik stop met Facebook. Ik stop met Twitter. Ik stop met dat gekut in al die zaaltjes. Ik stop met al dat gereis. Ik ga toch potverdorie niet onder een mislukte Duitse minister werken. Een vróuw, ook nog! Weet je wat, schat? Jouw Frenske gaat lekker een paar jaar tijd aan zijn gezin besteden. Ik heb jullie verwaarloosd. Ik heb jou verwaarloosd. De komende vijf jaar doet deze meneer he-le-maal niets meer voor Europa.”

Hij pakte nog één keer zijn telefoon op en las hardop voor: “’Vijf jaar lang 13.500 euro wachtgeld per maand, twee assistenten, een auto met chauffeur plus een eigen kantoor in het kantoor van de Europese Commissie’. Hebben we nog te danken aan die Seymar-deal. Dus financieel hoeven we ons ook geen zorgen te maken.”

U zult wel gedacht hebben…

Vijf jaar lang Frans Timmermans 24/7 op je nek. In je huis. In je toilet. In je bed!

De gruwel.

Maar de laatste dagen zag u dat het toch weer begon te kriebelen bij uw man. Hij keek zelfs af en toe stiekem op zijn telefoon. Hij las zijn e-mails weer. De televisie ging weer aan. De gordijnen weer open. Hij sprak zichzelf in de spiegel moed in, hoorde u zelfs een keer ’s avonds. “Je hebt geen ego. Je hebt een missie. Doe het dan voor Europa!”

En gisteravond, om 19.37 uur precies, gebeurde het!

Hij pakte zijn mobieltje en tikte een tweet: “Van harte gefeliciteerd Ursula von der Leyen. Met deze duidelijke ruggesteun van het Europees Parlement kan het groene, eerlijke en sociale programma worden uitgevoerd dat je vanochtend presenteerde. Verheug mij op een constructieve samenwerking om de EU sterker en socialer te maken.”

Hier, kijk maar:

Uw man bleek bereid het arme schaap te helpen in de missie om te komen tot een Groot Europeesch Rijk.

Niet zonder een sneer natuurlijk, want “duidelijke ruggesteun” kun je 383 van de 751 stemmen niet noemen. Maar dat slijt de komende maanden wel. 35.000 euro is toch meer dan 13.500, nietwaar?

Ik denk dat er gisteren geen vrouw meer opgelucht was dan u.

Hij blijft niet thuis, hij gaat weer.

Eigenlijk ligt er nog maar één hobbel op de weg.

Die Von der Leyen beloofde het Europees Parlement plechtig dat minimaal de helft van haar Europese Commissie uit vrouwen gaat bestaan.

En we kunnen veel van uw man zeggen, maar hij heeft -in tegenstelling tot bijvoorbeeld Sigrid Kaag- geen bors…

Eh…

…wel een piemel.

Maar goed, uw man heeft het afgelopen jaar zo vaak “Ik ben een feminist!” geroepen, dat dat heus wel tot die Von der Leyen moet zijn doorgedrongen.

En laten we wel zijn: nu uw man eenmaal de macht weer ruikt, is hij zelfs bereid dat dingetje er voor de goede zaak af te laten halen en verder als ‘Francisca’ door het leven te gaan.

Dan móet-ie voortaan wel zittend plassen ;-)

Groet,

JanD

PS. Als u wilt dat ik ‘m blijf stimuleren in zijn “strijd tegen de populisten”, ga me dan van die 35 ruggen eens heel rap sponsoren. Gewoon doneren mag ook. En als u lid wordt van The Post Offline, leert u de vijand wat beter kennen.