Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan Rutger Groot Wassink

20-07-2019 09:31

Meneer Groot Wassink,

Amsterdam gaat bedrijven en organisaties die te weinig doen aan ‘diversiteit’ aan de schandpaal nagelen.

U, namens GroenLinks loco-burgemeester in die stad (LOL @ ‘loco’), zei in Het Parool: “Op de Amsterdamse arbeidsmarkt is discriminatie aan de orde van de dag. De kansen op werk of op een stage zijn in de stad niet voor iedereen gelijk. Dat geldt ook voor onze eigen organisatie, de gemeente. Amsterdam is een diverse stad, geen enkele groep is meer dominant. Dan moeten we ook macht delen. We gaan eerst in de eigen organisatie kijken. Anders is het lastig om anderen aan te spreken.”

Voor u ín de organisatie gaat kijken, is het misschien goed eens naar de échte top van de organisatie te kijken: het college van burgemeester en wethouders.

Burgemeester Halsema: blanke vijftiger.

Uzelf: blanke veertiger.

Udo Kock: blanke veertiger.

Marjolein Moorman: blanke veertiger.

Laurens Ivens: blanke veertiger.

Marieke van Doorninck: blanke vijftiger.

Simone Kukenheim: over zeven weken: blanke veertiger.

Sharon Dijksma: blanke veertiger.

En tenslotte Touria Meliani: bruine veertiger óf vijftiger (want ze noteerden in Marokko in 1969 blijkbaar nog alleen het geboortejaar en niet de datum).

Dus 88 procent van de echte top van de gemeente Amsterdam is een blanke veertiger of vijftiger en 100 procent is veertiger of vijftiger.

Geen twintiger, geen dertiger, geen zestiger, geen zeventiger. Geen Surinamer, geen Antilliaan, geen Turk, geen Indonesiër. Geen geestelijk gehandicapte, geen transseksueel, geen skinhead, geen arbeider. Niks, nada, nul, nakkes.

Alleen maar blanke veertigers en vijftigers (en als excuus-Truus één Marokkaanse brekebeen).

Ik heb een tip.

Misschien gewoon die grote smoel eens houden over anderen en eerst in de spiegel kijken?

Groet,

JanD

PS. Bent u trouwens bekend met het fenomeen ‘bedankblanken’? Dat zijn subsidieweigeraars die via onder meer sponsoring en donaties hun eigen broek ophouden. Zodat ze niet hoeven te knipmessen voor maoïsten zoals u, maar lekker hun middelvinger kunnen opsteken naar de macht.