BRIEFJE VAN JAN – Aan burgemeester Halsema

28-07-2019 09:31

Mevrouw Halsema,

Chapeau!

De Amsterdamse politie heeft gisteren kéihard ingegrepen toen de eenmansactiegroep ‘Kinderbevrijdingsfront’ #PedoOPride-flyers uitdeelde in het Vondelpark.

Hoe dan?

Door de flyers tijdelijk in beslag te nemen.

De rechtmatige eigenaar kan ze maandag op het bureau weer komen ophalen.

U kent mij: ik vind dat aan de vrijheid van meningsuiting en het recht op demonstratie eigenlijk geen grenzen zitten. Als een of andere zich aan kinderen verlekkerende kneus foldertjes wil uitdelen, moet dat wat mij betreft gewoon kunnen.

Folders tijdelijk in beslag nemen omdat omstanders zich storen aan de inhoud? Bizar!

Als iemand strafbare feiten pleegt, pak je ‘m op. Maar je pakt niet zijn in elkaar geknutselde foldertjes tijdelijk af.

Dat doet mij iets teveel denken aan vroeger, toen politieagent Boerboom onze voetbal confisqueerde omdat we tegen garagedeuren trapten en een buurvrouw klaagde. En dat we ‘m de volgende dag op het bureau weer mochten afhalen.

Maar goed, toen het nieuws Eesterga bereikte over de ‘inclusieve stad’ die even wat minder inclusief wil zijn nu de ophefveroorzakers van dienst pedofielen zijn (het kan verkeren), ben ik natuurlijk wel even uit gaan zoeken welke smeerpijp een pleidooi hield voor seks met alle kinderen, inclusief –I kid you not– zuigelingen.

Kennis is macht, nietwaar.

Wat blijkt? De man achter de actie van het ‘Kinderbevrijdingsfront’ is op Twitter actief onder de naam @Sekshervorming.

Echte naam en adres enzo laat ik even zitten, want het publiceren van dat soort gegevens is meer iets voor linkse activisten dan voor eenvoudige stukjesschrijvers.

Maar waar ik wel héél hard om moest lachen, was zijn bio op Twitter.

Weet u wat daar namelijk in staat?

“Zwarte Piet is racisme.”

Loop je tegen een randdebiel op die met droge ogen beweert dat zuigelingen en peuters echt héél erg zitten te wachten op seks met volwassen kerels, blijkt het wéér een vriendje te zijn van Jerry Afriyie en Sylvana Simons.

U dácht vorig jaar dat u burgemeester van Amsterdam was geworden.

In werkelijkheid kreeg u de sleutel van het gekkenhuis.

Groet,

JanD

PS. Voor maandelijkse of eenmalige donaties als dank voor al mijn lieve briefjes hoeft u alleen maar hier of hier ter klikken.

Solden juli 2019