Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan de Pride Amsterdam-organistie

03-08-2019 09:31

Bouwmarktcampagne 2019

Lieve jongens en meisjes!

Vandaag is het hoogtepunt van Pride Amsterdams: de Canal Pride.

Ik wens jullie daarbij veel plezier!

Als de regen uitblijft en het moslimtuig weg, zal dat best wel lukken.

Het was voor mij als eenvoudige heteroseksueel uit de provincie een aparte gewaarwording om dit jaar een bijrolletje te mogen spelen in het hele Pride-circus.

Dat zat zo.

Jullie ambassadeur Ellie Lust bleek opeens ‘documentairemaakster’. Zij liet jullie trouwe vriend Sidney Smeets (LHBT-specialist van Spong Advocaten BV) zonder enig bewijs en zonder mij de kans op wederhoor te bieden zeggen dat ik mede aan de basis sta van het geweld tegen homo’s en transseksuelen.

Een gevalletje smaad en laster waar de honden geen brood van lusten en dat was natuurlijk gefundenes Fressen voor de mainstream media en de miesgassers op social media die weer even een vers stuk rood vlees toegeworpen kregen.

Enfin, daar kan ik prima tegen.

De VvMU is heilig.

 

Maar ik wil wel dat bekende Nederlanders, zoals jullie ambassadeur Ellie Lust en mr. Sidney Smeets van Spong Advocaten BV, zich aan de wetten en regels houden die we met elkaar hebben afgesproken in dit land.

Ik leg de journalistieke doodzonde van documentairemaakster Ellie Lust dus even ter beoordeling voor aan de Raad voor de Journalistiek.

Ik vraag het Openbaar Ministerie mr. Smeets van Spong Advocaten BV voor de rechter te brengen op basis van overtreding van artikel 262 van het Wetboek van Strafrecht. Als u het niet kent: “Hij die het misdrijf van smaad of smaadschrift pleegt, wetende dat het te last gelegde feit in strijd met de waarheid is, wordt, als schuldig aan laster, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste twee jaren of geldboete van de vierde categorie.”

En ik vraag de deken van de Orde van Advocaten in Amsterdam om de beschuldiging van mr. Smeets van Spong Advocaten BV voor te leggen aan de Raad van Discipline.

Het gaat mij daarbij uiteráárd puur om principiële uitspraken.

Dus mocht mr. Smeets schuldig worden bevonden door de strafrechter en er volgt een civiele zaak door andere mensen die hetzelfde is overkomen (ik noem een Jan Roos), dan voeg ik me daar uiteraard uit solidariteit wel bij. Maar ik zal een eventuele schadevergoeding overmaken aan een goed doel.

Zo.

Dat was een lange aanloop, maar dan kom ik nu terzake.

Sieraden algemeen

Mij leek het wel grappig om als goed doel juist iets te kiezen in de LHTB-gemeenschap.

Dus ik dacht: laat ik eens kijken wat voor clubjes er allemaal bestaan in die kringen.

En toen kwam ik op jullie site terecht bij de Stichting GreyPride die tijdens Pride Amsterdam jaarlijks onder jullie vlag het Senior Pride Concert organiseert, speciaal voor LHBT-senioren.

Ik heb als 56-jarige boertje van buut’n niks met die feestende exhibitionisten op die bootjes, maar die oude potten en poten die nog écht hebben moeten strijden om te kunnen zijn wie ze wilden zijn, gun ik graag de tien mille die mr. Sidney Smeets heeft verdiend over de rug van bijvoorbeeld de doodgetrapte grensrechter Richard Nieuwenhuizen.

Ja toch?

Alleen: ik vind dat je altijd wel even moet googelen voor je in zee gaat met een organisatie.

Ik vind het belangrijk te weten wie er achter zo’n club staan, bijvoorbeeld als sponsor. Daar kom je dan toch tussen te staan, hè. Op horecagroothandel Hanos na waren het voor mij allemaal onbekende namen. ‘My Dirtiest Fantasy’, ‘SleepyBoy’, ‘Boner World’, ‘Dark Alley Media’, ‘Boy Napped’, het waren namen van bedrijven die me allemaal geen reet zeiden. Maar goed, ook niet vanwege strafzaken rond kindermisbruik of groepsverkrachtingen met drugs ofzo, dus ik dacht: vooruit dan maar, ik googel verder.

En toen kwam ik dus een bericht op Facebook tegen van de grote man achter het Senior Pride Concert. Een man die vorig jaar van jullie het ‘Roze Amsterdammertje’ kreeg vanwege zijn grote verdiensten voor de bejaarden van homosuele persuasie.

En daarmee dus één van de gezichten van Pride Amsterdam.

Wacht, ik laat het even zien.

 

Op zich ben ik niet haatdragend enzo.

En ik ga geen pedagogen (want dat is meneer Kooistra van beroep, LOL) voor de rechter slepen.

Maar er zijn wel grenzen aan wie ik mijn goeie geld gun.

Dus die tien ruggen van mr. Sidney Smeets van Spong Advocaten BV gaan gewoon lekker naar het oude vertrouwde KWF of de Hartstichting.

En jullie kunnen me de kloten kussen.

Laat dat echter vandaag de pret niet drukken.

Dikke knuf!

JanD

PS. Ik zou het ook aan mevrouw Dijkgraaf kunnen geven, maar die vindt vast ook dat aan het geld van mr. Sidney Smeets een luchtje zit.