Politiek Buitenland

Video – Donald Trump wil dat aanslagplegers en schutters bij massaschietpartijen de doodstraf krijgen

05-08-2019 17:14

De Amerikaanse president Donald Trump wil dat er meer toezicht komt op het internet en sociale media om massaschietpartijen in de toekomst te voorkomen. Volgens de president floreren haatgedachtes op sociale media en doen aanslagplegers daar ideeën op.

“We gaan samenwerken met sociale mediabedrijven om mogelijke schutters op te sporen voordat het tot een aanslag komt”, stelt Trump. “Dat was ook mogelijk bij de schietpartij in Parkland, maar niemand deed iets, waarom niet?”

De president zei dat racisme en haatdelicten geen plek hebben in de Verenigde Staten. “Deze donkere ideologieën moeten worden verslagen. Haat haalt de trekker over, dat doet het geweer niet zelf.”

Trump wil af van de geweldscultuur in het land. “In videogames en op sociale media is geweld te veel aanwezig. Dat moet veranderen.”

Hij wil dat aanslagplegers en schutters bij massaschietpartijen de doodstraf krijgen. “Dat moet snel worden uitgevoerd. Zulke mensen moeten niet nog jaren in de gevangenis blijven zitten.”

Bij twee schietpartijen in Dayton, Ohio en El Paso, Texas kwamen afgelopen weekend 29 mensen om het leven en raakten tientallen mensen gewond.

ANP